Home Izdvojeno FOTO Dan otvorenih vrata Srednje strukovne škole Velika Gorica

FOTO Dan otvorenih vrata Srednje strukovne škole Velika Gorica

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Učenici završnih razreda goričkih osnovnih škola posjetili su Srednju strukovnu školu Velika Gorica, a za sve zainteresirane organiziran je i autobusni prijevoz. Kako bi im olakšali odabir budućeg zanimanja, domaćini su u školskom holu predstavili sve svoje obrazovne programe.

-Nadam se da će naši posjetitelji biti zadovoljni, jer naši nastavnici su se jako angažirali kako bi djecu upoznali s našim programima. Ovo je najbolji način da našim potencijalnim učenicima predstavimo sva zanimanja za koja se mogu osposobiti u našoj školi. – rekao je Stjepan Kos, ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Obrazovni programi podijeljeni su u četiri područja: strojarstvo, elektrotehnika, osobne usluge i ugostiteljstvo. Iz svakog od tih područja učenici mogu izabrati četiri do pet zanimanja. Izbor je velik, a na njima je da odaberu najbolje za sebe.Srednja strukovna škola (11)

– Uvijek su atraktivna strojarska zanimanja, automehatroničar , automehaničar i autolimar. Konobar i kuhar uvijek su in, a i deficitarna su zanimanja pa je onda i razumljivo. Jako su popularni smjerovi za frizera i pedikera, ali i elektroničara i elektromehaničara. Sve su to atraktivna zanimanja i za njih djeca pokazuju veliki interes. – otkrila nam je profesorica Sanja Šipušić Komar.

Budući učenici ove škole mogli su vidjeti interaktivnu učionicu za strane jezike, ali i 3D printer koji je prava rijetkost u hrvatskim školama.Srednja strukovna škola (28)

– Ovdje je jako zanimljivo, razmišljam da upišem smjer Elektromehanika. Kolege i ja obišli smo cijelu školu. Najzanimljivije je bilo vidjeti tokare i konobare, a pogledali smo i filmove.- izjavio je Petar Vinetić iz Osnovne škole ‘Vukovina’.

I dok su se oni upoznavali s predmetima i zanimanjima koja ih tek očekuju, maturanti su se oprostili od svojih profesora zanimljivom priredbom ‘Veseli dan maturanata’. – Već nekoliko godina organiziramo završnu priredbu na kojoj nastupaju maturanti. Oni se svojim skečevima i smiješnim filmskim uratcima opraštaju od škole i svojih profesora. – objasnila nam je profesorica Jasmina Tešija.Srednja strukovna škola (17)

U ovoj generaciji osam razreda maturanata Srednje strukovne škole završava svoje obrazovanje, njih 200- tinjak . Ostaje nada da će oni koji žele nastaviti svoje školovanje uspjeti upisati željeni fakultet, a oni koji to ne namjeravaju, što prije pronaći posao u svojoj struci.

[print_gllr id=46915]