Home Gospodarstvo Evo koje su udruge i neprofitne organizacije dobile županijska sredstva

Evo koje su udruge i neprofitne organizacije dobile županijska sredstva

PODIJELITE

Temeljem Javnog natječaja, otvorenom početkom veljače ove godine, Zagrebačka županija dodijelila je financijska sredstva u ukupnom iznosu od 2 milijuna i 50 tisuća kuna kao pomoć u provedbi programa i projekta udruga čije područje djelovanja je zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja.

Na natječaj su se svojim programom i projektom prijavile ukupno 64 udruge i druge neprofitne organizacije, od čega njih sedam nije zadovoljavalo formalne uvjete natječaja. Povjerenstvo za ocjenjivanje ocijenilo je svih 57 programa i projekata od kojih su 41 ostvarili pravo na financiranje.

Udruga VG Dijabetičar dobila je deset tisuća kuna za program ”Edukacija oboljelih od šećerne bolesti”, Centar za djecu, mlade i obitelj za program ”Rast i razvoj” dobio je 65 tisuća kuna, a SRCE Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, 70 tisuća kuna za program ”Podrška u zajednici”. Centar za kvalitetu života ”50+” za program ”60+” dobio je 12 tisuća kuna. ”Krila ljubavi” Udruga za zaštitu traumatizirane i zlostavljane djece i žrtve nasilja Grada Velike Gorice za program ”MUK – Modrići uspješno komuniciraju” dobili su pet tisuća kuna, a isto toliko dodijeljeno je i Udruzi udomitelja djece i starijih osoba ”Toplo srce” za program ”Jačanje kapaciteta udomiteljskih obitelji” te Udruženju ”Djeca prva” za program ”Igrom do škole VG”.

Inače, minimalni iznos koji je pojedini projekt mogao dobiti iznosio je pet tisuća kuna, a maksimalni dvjesto tisuća kuna.