Home Izdvojeno Evo gdje će se u petak paliti svijeće povodom Dana sjećanja

Evo gdje će se u petak paliti svijeće povodom Dana sjećanja

Građani će i ove godine odati počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Povodom 26. obljetnice pada Vukovara i Škabrnje, u petak 17. studenog građani će diljem zemlje paliti svijeće u znak sjećanja na poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Stanovnici Zvonimirove ulice u Velikoj Gorici već šestu godinu organizirat će paljenje svijeća. U petak u 17 sati i 45 minuta okupit će se na livadi u Zvonimirovoj ulici i minutom šutnje odati počast svima koji su dali život za slobodnu Hrvatsku, a nakon kratke molitve u koloni sjećanja uputit će se na Svetu misu u Crkvu NBDM s početkom u 18.30 sati.

U Lukavcu će lampione paliti duž glavne Tratinske i Dolenske ulice. U 19.30 sati održat će se sveta misa, a nakon mise krenut će procesija prema Društvenom domu gdje će se svi okupiti u 20 sati nakon čega će i započeti samo paljenje lampiona. U organizaciji s Mjesnim odborom sudjeluju DVD Lukavec, Pastoralno vijeće župe MB Fatimske Lukavec, i KUD Stari grad Lukavec.

U Mičevcu će cjelovečernji program početi misom u 18 sati u Crkvi svetog Benedikta. U 19 sati palit će se svijeće, a u 19.15 predviđen je počasni plotuni. U 19 sati i 30 minuta počet će kulturni program ”Hrvatski ratnik”  u kojem će sudjelovati Povijesna postrojba ban Gašpar Alapić, a pridružit će joj se i druge povijesne postrojbe i viteške udruge.