Home Crna Kronika Evo kako je 82-godišnja baka ostala bez ušteđevine

Evo kako je 82-godišnja baka ostala bez ušteđevine

Prevarili su ju nepoznati muškarac i žena koji su se predstavili kao policajac i bankarica

PODIJELITE

Prevare starijih osoba, unatoč brojnim upozorenjima, sve su učestalije. Ovog tjedna, izvijestili smo o prevari nad 82-godišnjakinjom. U utorak iza podneva oštećenu gospođu nazvala je nepoznata ženska osoba te se lažno predstavila kao predstavnica banke. Rekla joj je da pripremi sav gotov novac koji ima kod sebe kako bi se promijenile stare novčanice.

Sat vremena kasnije, nazvala ju je nepoznata muška osoba koja se predstavila kao policijski službenik. – Oštećenoj je rekao da je ona trebala biti žrtva prevare te da su tu žensku osobu koja ju je nazvala uhvatili policijski službenici te da je privedena u Policijsku postaju. No, neka pripremi novac i kartice zbog provođenja daljnjih policijskih postupaka te da će policijski službenik doći po novac – ispričao je Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

Gospođa je povjerovala u cijelu priču. Pripremila je novac i bankovne kartice koje je nedugo poslije predala muškarcu koji je došao na njezina vrata i predstavio se kao policajac. Šteta počinjena ovim djelom je sedam tisuća kuna.

– Apeliramo sugrađanima da ne nasjedaju na takvu vrstu telefonskih poziva. Ako su sami neka kažu da ih se nazove kada su mlađi ukućani prisutni. Neka konzultiraju s djelatnike banke ili policiju na telefonski broj 6221 144 te tako sebe zaštite od ovakvih prevare. Policijski službenici dolaze u uniformama i predstavljaju se službenim značkama – upozorio je Ljubanović.