Home Crna Kronika Novi pokušaj prevare u Gorici: baka na udaru lažnih bankara

Novi pokušaj prevare u Gorici: baka na udaru lažnih bankara

PODIJELITE

U srijedu, 30. kolovoza u Velikoj Gorici je zabilježen pokušaj prevare. Između 12 i 16 sati nepoznati počinitelj telefonski je kontaktirao 78-godišnjakinju i predstavio se kao djelatnik banke. Ispričao joj je kako joj trebaju biti isplaćeni veliki zaostatci mirovine, ali da joj taj novac može biti isplaćen samo ako ona prethodno sa svojih bankovnih računa podigne sav svoj novac.

– Gospođa je povjerovala te je po završetku razgovora otišla u svoju banku gdje je podigla cjelokupni iznos sa svoga računa, a također je podnijela zahtjev za otkupom svih udjela u investicijskim fondovima i sa svim tim novcem vratila se na kućnu adresu prebivališta s obzirom na to da joj je tijekom telefonskog razgovora rečeno da će bankovni službenici osobno doći na njezinu adresu i preuzeti novac – ispričao je Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

Na sreću, ona je svojim ukućanima ispričala što namjerava te su oni posumnjali u cijelu priču i savjetovali da provjeri u banci pozadinu događaja. Gospođa je otišla u banku gdje je imala otvoren račun te je ondje saznala da ju nitko nije zvao te da nema pravo na isplatu ikakvih zaostataka jer joj se mirovina regularno isplaćivala jednom mjesečno. Kada je shvatila da je prevarena, događaj je prijavila policiji te je zaključeno da se radi o kaznenom djelu pokušaja prevare, a u kojem je bila uključena poprilično velika svota novca.

Iz policije apeliraju građanima da ne nasjedaju na pozive navodnih djelatnika banaka.

– Ako primaju slične telefonske pozive, pozivam građane da nikako ne nasjedaju na to već da u slučaju takvih poziva odu u svoje matične banke i tamo se raspitaju o točnosti poziva. Neka ne podižu novac i ne predaju ga nepoznatim osobama koje se predstavljaju kao djelatnici banke jer djelatnici banke nikada ne dolaze na kućne adrese gdje bi preuzeli novac – upozorava Ljubanović.