Home Izdvojeno Entuzijastični nastavnici sami osmislili, montirali i završili ispitne stolove za svoje učenike

Entuzijastični nastavnici sami osmislili, montirali i završili ispitne stolove za svoje učenike

Nastavnici Srednje strukovne škole Velika Gorica iskoristili su vrijeme epidemije da za svoje učenike stvore nešto kvalitetno, trajno i korisno

PODIJELITE

Pandemija koja je još na proljeće nastavu prebacila u online svijet, nastavnicima Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici dala je vremena da obnove kabinet elektrotehnike novim ispitnim stolovima. Entuzijastični profesori uz potporu ravnatelja Miroslava Antolčića osmislili su ih, montirali i završili.

Nikica Repač, nastavnik računalstva u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica ispričao nam je kako su odlučili obnoviti stolariju i prednju ploču te osmisliti i izraditi ispitne stolove. “Profesori koji su radili na tome u tom su poslu već godinama i najbolje znaju kako bi trebalo izgledati da bi stolovi bili što funkcionalniji za tehničare i sve učenike koji će ih koristiti. A koristit će ih svi učenici koji se školuju za zanimanja u kojima trebaju znati raditi sa stolovima.“, govori nam.

Nastavnici i stručni učitelji s poslom su krenuli još u proljeće, a to što je nastava bila online im je, barem u ovom smislu, išla u korist. Stolovi su sada završeni, no bilo je tu dosta posla.Naručivali smo materijal, u školskim radionicama smo spajali, bušili i na kraju završili uz pomoć tvrtke Alas-info koja se bavi CNC tehnologijom. Oni su precizno izradili prednje ploče te preciznim postupcima izbušili provrte i lasersko izgravirali natpise.“, objašnjava nam Repač.

Upravo zbog ovog graviranja, ali i pomnog rada na kompletnoj obnovi, ovi stolovi sada su kvalitetni i trajni za trenutne i sve buduće generacije koje će doći i na njima raditi.

Lijepo je biti dio tog tima, uživao sam promatrati nastajanje jedne ideje, samo zajedno možemo ostvariti napredak. Hvala mojim kolegama, nastavnicima stručnog vijeća elektrotehnike i računalstva na svemu.. Od sugestija, ideje, projekta, svakom svom trenutku slobodnog vremena posvećenog projektu.”, zaključuje Repač.

Potporu projektu, osim ravnatelja, dao je dipl. ing. i voditelj praktične nastave Mladen Zrno, prof. Nastavnici koji su sudjelovali, osmislili kako će sve to izgledati i koje će sve funkcije biti na raspolaganju su Nataša Sirković, Borislav Lučić, Zoran Jurković, Matija Majdak, Marijan Kos i Andrija Klarić Kukuz. Upravo oni su na kraju vlastitim snagama izradili, ožičili i sve montirali.