Home Sport Ema Filković zlatna na Eurokupu u Poreču, još šest medalja za Karate...

Ema Filković zlatna na Eurokupu u Poreču, još šest medalja za Karate klub Velika Gorica

PODIJELITE

Kadeti i juniori Karate kluba Velika Gorica protekli vikend su nastupili u Poreču na EUROCUP ISTRIA 2023., a druga mlađa ekipa u Zagrebu na zadnjem kolu ZAGREBAČKE KARATE LIGE.

EUROCUP ISTRIA okupio je u subotu 648 natjecatelja iz 72 kluba i 7 država. Turnir je izbornog/bodovnog karaktera za Europsko prvenstvo koje će se održati u veljači 2024. godine.

Osvojeno je 7 medalja, od čega 1 zlato, 4 srebra i 2 bronce, a najuspješnija je ponovo bila Ema Filković u kategoriji juniorki do 66 kg. Nakon zlata na Kupu Hrvatske prošli tjedan, osvojila je još jedno prvo mjesto i skupila vrijedne bodove u trenutnom izbornom postupku.

>> Hulina, Kirinić i Filković zlatni na Kupu Hrvatske

Srebrni su bili Ema Jukić (kadetkinje <47 kg), Katja Braica (kadetkinje <61 kg), David Lovrinović (kadeti <70 kg) i Lucija Kirinić (juniorke <48 kg). Broncu su osvojili Nikola Huzjak (kadeti <70 kg) i Matea Kordić (kadetkinje <54 kg).

U nedjelju su na ZAGREBAČKOJ KARATE LIGI nastupili mlađi uzrasti. Ostvareno je 25 pobjeda i 20 poraza.

Idućeg vikenda goričke karatiste očekuje BALKANSKO PRVENSTVO u Ljubljani koje je u širem krugu reprezentacije izborilo osam natjecatelja u uzrastima kadeta/kinja i juniora/rki.