Home Sport Dvije velikogoričke karatistice na korak do plasmana na Europsko prvenstvo

Dvije velikogoričke karatistice na korak do plasmana na Europsko prvenstvo

PODIJELITE

Karate klub Velika Gorica u subotu je sa sedam natjecatelja u deset kategorija nastupio na četvrtom turniru koji se boduje juniorima i juniorkama za Europsko prvenstvo koje će se održati u Gruziji u veljači 2024. godine.

Na Kupu Osijeka osvojili su gorički karatisti ukupno devet medalja, četiri zlatne i pet brončanih.

Najuspješnija natjecateljica je bila Katja Braica osvojivši zlato u kadetkinjama (<61 kg) i broncu u starijem uzrastu juniorki (<59 kg). Uz Katju, do najvišeg postolja su se još popele Ema Jukić (kadetkinje <47 kg), Lucija Kirinić (juniorke <48 kg) i Ema Filković (juniorke <66 kg).

Najvažnije medalje ovog bodovnog turnira ipak su zlata Eme Filković i Lucije Kirinić. Djevojke su trenutno vodeće na hrvatskom rankingu u kategorijama juniorke <48kg (Lucija Kirinić) i <66kg (Ema Filković). Zlatom su potvrdile prvu poziciju, no do konačnog plasmana zadnji turnir u Veneciji 07.-10.12.2023. koji će definirati putnike na Europsko prvenstvo.

Na Kupu Osijeka brončane medalje su još osvojili Ema Jukić (juniorke <48 kg), Noel Jeromić (kadeti <70 kg), Nikola Huzjak (kadeti <70 kg) i Matea Kordić (juniorke <53 kg).