Home Izdvojeno Društvo žena Buševec pokrenule projekt i obnovile kuću građaninu iz Rakitovca

Društvo žena Buševec pokrenule projekt i obnovile kuću građaninu iz Rakitovca

U projektu su sudjelovali i ostali članovi društva koji su pomogli svojim doprinosom

PODIJELITE
Foto: Društvo žena Buševec

Društvo žena Buševec završilo je svoj posljednji veliki humanitarni projekt ove godine. Naime, pokrenule su projekt kojim su obnovile kuću Daliboru Tačkoviću iz Rakitovca.

“Kako i inače djelujemo, priča je počela prijedlogom Đurđice Vučilovski koji smo zatim usvojile na odboru i krenule u akciju. Predsjednica društva Lidija Rožić je s gospodinom Tačkovićem prvo obišla nadležne institucije: Centar za socijalnu skrb te Upravne odjele za društvene djelatnosti grada Velike Gorice i Zagrebačke županije gdje su podneseni svi bitni zahtjevi i molbe.”, kažu.

U projektu sudjelovali mnogi članovi društva

Kroz projekt su osigurale priključak vode i službeni prijenos na gospodina Tačkovića. U projektu su sudjelovali i ostali članovi društva koji su pomogli svojim doprinosom. “DVD Rakitovec je u suradnji s Mjesnim odborom Rakitovec srušio staru drvenu kuću, a gospodin Neno Rožić pronašao dobre ljude koji su pomogli da se obnovi zidana. Dio starog materijala drvene kuće otkupio je anonimni pomagač, a novčana sredstva uložena su u daljnju obnovu nove.”, dodale su.

Društvo žena kupilo je prozore kuće od tvrtke Iličić Mont iz Mraclina, no demontaža, montaža i svi radovi bili su u trošku vlasnika tvrtke. “Gospodin Josip Cvetnić iz Mraclina u svojem trošku je napravio iskop do septičke jame, vodoinstalateri Ivan Šaban i Franjo Buković iz Šiljakovine besplatno su napravili kućni vodovod, a potreban materijal kupio je Centar za socijalnu skrb Velika Gorica. Pločice, lijepilo i fugir masu kupio je Upravni odjel za društvene djelatnosti Zagrebačke županije, a ostatak je nadoplatio gospodin Dalibor Tačković.”, opisale su projekt.

Upravni odjel za društvene djelatnosti grada Velike Gorice platio je dio postavljanja pločica, a drugi dio Društvo žena Buševec. Laminat, lijepilo za pločice, kombinirana peć, sobna peć, tri plafonijere i ostali materijal potreban za obnovu bili su trošak Društva žena Rakitovec. Među ostalima su i građani, kao i Udruga mladih općine Orle, donirali predmete kako bi uredili cijelu kuću.

“Hvala svima! Hvala dobrim ljudima koji su se na bilo koji način uključili u ovu akciju i opet dokazali kako se s voljom, upornosti i zajedništvom sve može učiniti! Društvo žena Buševec posebno se zahvaljuje predsjednici bez čijeg truda, zalaganja, uloženog vremena, trčanja, borbe s papirima i razgovorima s donatorima ništa od ovog ne bi bilo riješeno.”, pozdravile su za kraj.