Home Izdvojeno Dođite na 2. svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine

Dođite na 2. svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine

Prihod od kotizacija i prodaje delicija iz kotlova namijenjen je akciji velikogoričkih rotarijanaca ''Pet za izvrsnost''.

PODIJELITE

Rotary klub Velika Gorica organizira ove nedjelje, 22. travnja, u starom dvorcu Lukavec drugo svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine. Za natjecanje se prijavilo dvadesetak ekipa, a prihod od kotizacija i prodaje delicija iz kotlova namijenjen je akciji velikogoričkih rotarijanaca ”Pet za izvrsnost” kojom se potiče izvrsnost mladih Velikogoričana, dodjeljuju stipendije i financiraju programi namijenjeni mladima.

– Kotlovina je tradicionalno jelo kontinentalne Hrvatske pa se mnogi hvale da se upravo u njihovim kotlovima spravlja ona najbolja i da baš oni znaju pravi recept koji sve obara s nogu. Upravo zato je lani Rotary klub Velika Gorica organizirao prvo svjetsko prvenstvo na kojem je, u žestokoj konkurenciji, pobijedila ekipa Globaldizajna. Ove godine očekujemo još napetije natjecanje od lanjskog – kaže Stipan Teskera, predsjednik velikogoričkog Rotary kluba pozivajući sve zainteresirane da se u nedjelju od 13 sati oslade delicijama iz kotla i time pomognu humanitarnoj akciji za mlade Velikogoričane.

Za ocjenjivanje kotlovine odabran je i stručni žiri kojeg će sačinjavati ljubitelji i vrhunski poznavatelji dobre hrane predvođeni jednim od najboljih hrvatskih kuhara šefom Tomislavom Špičekom. Okupljene će zabavljati tamburaški bend Šaka tamburaša, a kroz program će ih voditi Mirko Fodor.