Home Gospodarstvo FOTO Pogledajte kako izgleda novouređena Kurilovečka ulica

FOTO Pogledajte kako izgleda novouređena Kurilovečka ulica

Početkom svibnja postavit će se gornji sloj do Ulice Matice hrvatske.

PODIJELITE

U rujnu prošle godine počela je rekonstrukcija Kurilovečke ulice. Danas su radovi došli do samoga kraja. Postavljeno je 3200 kvadrata novog asfalta, uređeno je 1800 metara kvadratnih nogostupa.

– Uspjeli smo u ovom najkritičnijem dijelu u vrlo dobrom, kratkom roku napraviti novu ulicu u vrijednosti 2,5 mil kuna. Za dva tjedna, početkom svibnja napravit ćemo novi vanjski, gornji sloj do samoga kraja do Ulice Matice hrvatske – rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice tijekom današnjeg obilaska Kurilovečke ulice.Ivan Novosel, predsjednik Gradske četvrti Kurilovec zadovoljan ej suradnjom s Gradom i zahvaljuje na svemu što su učinili za ovu četvrt, no ističe da suradnja treba biti još bolja. – Imamo zaseok Kušanec za koji bi voljeli da se napravi vodovod i kanalizacija da ljude ipak malo zadovoljimo jer Kušanec ima 40 kuća.

Rekonstrukcijom Kurilovečke uvedeno je 19 novih priključaka za oborinsku odvodnju i 11 na kanalizacijsku mrežu. Postavljene su i horizontalna te vertikalna signalizacija.– Mislim da smo s time našim sugrađanima u Kurilovcu dali ono što zavrjeđuju, standard koji i plaćaju, a u cilju da postepeno, u skladu s mogućnostima grada, obnavljamo duž cijele Velike Gorice, i u našim mjesnim odborima, dižemo standard ulica što ej funkcija naših komunalnih poduzeća – rekao je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca

Gradonačelnik Barišić najavio je da je u planu rekonstrukcija još nekoliko ulica u ovom dijelu garda, a to su Jelačićeva, Gajeva, nastavak Tesline te produžetak Miošićeve prema Kirinčićevoj.