Home Izdvojeno DAN ZA KULTURU: Izložbe povodom jubilarnih godišnjica i Božićni sajam knjiga

DAN ZA KULTURU: Izložbe povodom jubilarnih godišnjica i Božićni sajam knjiga

Posjetite Pučko otvoreno učilište i Galeriju Galženica

PODIJELITE

Danas, 26. studenog, dan je kao idealan za kulturno uzdizanje. Na redu je nekoliko aktivnosti, od kojih je prva već započela – Božićni sajam knjiga, a otvorena je i izložba u Izložbenom prostoru POUVG-a povodom 60. godina rada Pučkog otvorenog učilišta, a u 19 sati je planirano otvaranje izložbe povodom 40 godina rada Galerije Galženica.

Božićni sajam knjiga

Kada: od 26.11 do 06.01
Gdje: Predvorje POUVG-a
Što: Knjige po povoljnoj cijeni

Ovaj sajam knjiga održava se u predvorju POUVG i otvoren je sve do 6. siječnja. “Posjetiteljima će biti predstavljena izdanja Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Naše knjige prije svega posvećene su velikogoričkom kraju (bilo tematski, bilo autorski). Knjige su različite – od monografija, publicistike, beletristike, knjiga za djecu i slikovnica, poezije… Svatko može pronaći nešto za sebe.”, navode iz Pučkog otvorenog učilišta. Na Božićnom sajmu knjige se mogu kupiti po iznimno povoljnoj cijeni – uz popust od čak 50% i više!

Izložba “Plakatima kroz povijest hrvatskog filma”

Kada: 26.11 – 28.12,
Gdje: Izložbeni prostor POUVG-a
Što: Izložba povodom 60. godina rada

Odabirom reprinta plakata iz građe Hrvatskog državnog arhiva – Kinoteka, na izložbi će svoje mjesto pronaći najbolji hrvatski filmovi prošlog stoljeća. Svi su oni imali i svoju brojnu publiku u kino dvorani Učilišta. Organizatori programa su Kino Gorica, Kino mreža i Hrvatski državni arhiv.

Izložba ‘Izbor iz fundusa – 40. obljetnica Galerije Galženica

Kada: 26.11 u 19 sati, otvoreno do 15.01.
Gdje: Galerija Galženica

Izložbom ”Izbor iz fundusa – 40. obljetnica Galerije Galženica” obilježit će se ovaj značajan jubilej, prve i jedine velikogoričke galerije koja prati, promiče i producira suvremenu umjetnost. U Galeriji Galženica prezentirat će se izbor od 40 umjetnina iz galerijskog fundusa kojeg čine djela brojnih renomiranih hrvatskih umjetnika kao što su Boris Bučan, Ferdinand Kulmer, Ivan Lesiak, Miroslav Šutej, Đuro Seder, Vatroslav Kuliš, Ljubomir Stahov, Nives Kavurić Kurtović, Vladimir Blažanović, Ivo Šebalj, Josip Biffel, Ivica Šiško, Jadranka Fatur, Marijana Muljević, Mladen Mikulin, Bane Milenković, Branka Uzur, Eugen Kokot, Ljerka Njerš, Milena Lah, Nikola Koydl, Rudi Labaš, Slavko Peršić, Zlatko Slevec, Stanko Posavec, Valerije.