Home FOTO VIJEST BUŠ EKO?! Održana radionica za djecu “Znanjem do energetskih ušteda”

BUŠ EKO?! Održana radionica za djecu “Znanjem do energetskih ušteda”

Na samoj radionici djeca su doznala što je to energija, koja je razlika između obnovljivih i neobnovljivih izvora energije, a imali su priliku pokazati svoje znanje s radionice ispunjavanjem kviza

PODIJELITE

U petak  08. listopada zajedno s partnerom REGEA  iz BUŠ EKO?! organizirali su radionicu “Znanjem do energetskih ušteda”  u Domu kulture Buševec koja je bila namijenjena za djecu te su tako sudjelovala djeca od 1. do 4. razreda OŠ Vukovina -Područne škole Buševec.

Na samoj radionici djeca su saznala što je to energija, koja je razlika između obnovljivih i neobnovljivih izvora energije, kako štedjeti energiju i malim koracima doći do VELIKIH UŠTEDA.

Nakon prezentacije učenici su imali priliku pokazati svoje znanje, što su naučili do sada ispunjavanjem kratkog kviza, nakon čega im je prikazan i edukativni film ”Energy, let’s save it” izdan od Europske komisije.

Za kraj svi su dobili drvene bojice na poklon kako bi mogli napraviti plakat i nacrtati svoje viđenje na temu ”Kako očuvati okoliš”

– Nakon radionice djeca i nastavnici su bili oduševljeni, a mi se nadamo da smo barem malo uspjeli približiti i educirati naše najmlađe kako da zajedno očuvamo našu planetu Zemlju, ipak svijet ostaje na mladima, zar ne – zaključuju iz Buš Eko?!.

Radionica je održana u sklopu projekta Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice (Buš Eko?!) financiranog od strane EU iz Europskog socijalnog fonda i uz sufinanciranje Ureda za udruge Republike Hrvatske.