Home Sport Bruno Škrinjarić se u jednom vikendu okitio titulama prvaka i vice prvaka...

Bruno Škrinjarić se u jednom vikendu okitio titulama prvaka i vice prvaka Hrvatske

Ponovno uspješan vikend za Maraton klub Velika Gorica

PODIJELITE
Foto: Maraton klub Velika Gorica / Triatlon klub Matazor

U subotu i nedjelju, 7. i 8. 4. je u Slavonskom Brodu održano Prvenstvo Hrvatske u super sprint i sprint duatlonu, gdje je nastupio Bruno Škrinjarić, član Maraton kluba Velika Gorica. Uz to je u Zadru održano novo izdanje planetarno popularne utrke Wings for Life, gdje su iz kluba nastupili Josip Martinović, Jasminka Zvonar, Jasna Mikulić i Hrvoje Mikulić.

Na PH u super sprint i sprint duatlonu Bruno Škrinjarić se okitio titulom državnog prvaka i vice prvaka. “Odlično sam se osjećao na samom startu, ali i kroz cijelu utrku. Prvo trčanje završavam ukupno na 2. mjestu, a onda se na biciklu veoma brzo formirala grupa gdje sam odradio cijeli bajk. Drugo trčanje je bilo odlučujuće, i svi smo se trudili ostaviti što je moguće više snage za sam finish. Strateški sam prvi ušao i izašao iz druge tranzicije te od samog starta nametnuo svoj tempo trčanja. Na kraju je to rezultiralo atraktivnim sprint finishom za koji sam ipak sačuvao malo više energije od suparnika, te na ovaj način osvojio titulu prvaka Hrvatske u super sprint duatlonu.”, govori Škrinjarić.

Foto: Maraton klub Velika Gorica / Triatlon klub Matazor
Idućeg dana, u nedjelju, se održala utrka duatlona sprint distance – sve duplo od prošlog dana: 5 km trčanja – 20 km vožnje biciklom – 2,5 km trčanja. Bruno Šrinjarić je u toj utrci ukupno došao na drugo mjesto.

U Zadru na utrci Wings for life su za klub nastupili supružnici Jasna i Hrvoje Mikulić i Josip Martinović, dok je Jasmika Zvonar trčala putem aplikacije u Čakovcu. Jasminku je cilj ulovio na 22,74 km, Jasnu na 21,5 km, dok je Josip ulovljen na 35,87 km a Hrvoje na 29,61 km. Josip na prenosi svoje dojmove s utrke: “Vrijeme je bilo promjenjivo tako da nas je na samom startu dočekalo nekoliko kapi kiše, da bi se zatim razvedrilo i zasjalo sunce, što je ipak mnoge natjecatelje dodatno iscrpilo. Oko 15 sati na području Biograda se nebo zacrnilo te nas je okupao pravi ljetni pljusak praćen i mjestimičnom tučom. Ne treba reći da je atmosfera bila odlična jer utka ima humanitarni karakter i sav prihod ide u zakladu za pronalazak lijeka i izlječenje spinalnih ozljeda.”

U nastavku Brunu čekaju nadolazeći triatloni i trkačke utrke i već sljedećeg vikenda nastupa na utrci srednje dugog triatlona Ocean Lava Montenegro. Josip, Hrvoje i Jasna se pak okreću nastupima na sljedećim službenim natjecanjima: Plitvice maratonu, Karlovačkom ceneru i Rijeka polumaratonu.