Home Crna Kronika Uznemirujuće: Pored pločnika u Buševcu već drugi put izbačen životinjski otpad

Uznemirujuće: Pored pločnika u Buševcu već drugi put izbačen životinjski otpad

Fotografije bi mogle biti uznemirujuće za neke čitatelje

PODIJELITE
Foto: Čitateljica

[Fotografije bi mogle biti uznemirujuće za neke čitatelje]

Divlji deponiji nisu rijetkost na našem području te iako dolazi do rezultata nakon što je Grad postavio mobilne kamere kako bi taj problem spriječili, naši čitatelji i dalje nailaze na strašne situacije. Dok većina divljih deponija sadrži otpad poput građevinskog, stakla, razne plastike ili odjeće, u Buševcu se na šetnici, uz pločnik, baca životinjski glomazni otpad.

Javila nam se čitateljica koja navodi kako se već po drugi put u Buševcu na prilaznoj cesti za autoput odbacuju životinjske kosti i drugi otpad. Lokacija je na samoj šetnici gdje svaki dan šeću ljudi s djecom i psima. Isto se već jednom dogodilo, prijavljeno je komunalnom redarstvu i otpad je očišćen, no sada je ponovno izbačen.

Životinjski otpad posebno je opasan te se mora odvojeno zbrinjavati i ne smije se odlagati u posude za komunalni otpad radi zaštite od smrada i sprječavanja mogućih izvora bolesti. Ovakav otpad predstavlja organski materijal koji se pod atmosferskim utjecajem brzo razgrađuje uz stvaranje plinova neugodnih mirisa i drugih proizvoda raspadanja koji direktno ili indirektno zagađuju životnu sredinu, zrak, zemlju, vodu. Takva mjesta postaju staništa lutalica, glodavaca, lešinara i insekata.