Home Izdvojeno Božidar Prosenjak predstavio drugo izdanje romana ‘Tesar’

Božidar Prosenjak predstavio drugo izdanje romana ‘Tesar’

PODIJELITE

Poznati hrvatski književnik, Velikogoričan Božidar Prosenjak, na zagrebačkom Kaptolu je predstavio drugo izdanje svog romana ‘Tesar’, o kojem je nedavno napravljena i vrlo uspješna, istoimena kazališna predstava.

Knjiga ‘Tesar’, romansirani je životopis svetoga Josipa. U njemu je autor živopisno i uvjerljivo suvremenom čovjeku predstavio Josipov život, susret s Miriam, koja mu postaje ženom, dolazak u Nazaret, rođenje Isusovo, bijeg u Egipat i njegov povratak, pa sve do njegove smrti na Isusovim rukama.

prosenjak1

PREKO 40 KNJIGA ZA DJECU I ODRASLE

Autotim

Božidar Prosenjak je govorio o počecima svog pisanja i o nadahnućima koja su mu pomogla da napiše preko četrdeset knjiga za djecu i odrasle, kojima je kroz protekla desetljeća osvojio srca svih generacija čitatelja. Djela su mu uvrštena u školsku lektiru i školske udžbenike.

Njegov roman Divlji konj ubraja se u klasike književnosti i doživio je četrnaest izdanja u Hrvatskoj, a zbirka priča Sijač sreće sedam izdanja. Prevođen je na strane jezike.

Njegova knjiga Priča o kravati uvrštena je u International Children’s Digital Library, San Francisco University of Mariland, USA, na hrvatskom, engleskom i japanskom jeziku. Dobitnik je uglednih nagrada za književnost, među kojima su “Ivana Brlić-Mažuranić” i “Grigor Vitez”. U nakladi Glasa Koncila 2007. objavljen mu je roman Intranet – Put u središte srca.