Home Izdvojeno Boksački spektakl: Ivica Bačurin pobijedio Elvira Behlulovića i leti na težak meč...

Boksački spektakl: Ivica Bačurin pobijedio Elvira Behlulovića i leti na težak meč u Rusiju protiv omladinskog svjetskog prvaka

PODIJELITE

Nakon što je prije pola godine uzeo titulu prvaka Mediterana po WBC federaciji, kada je pred punim gledalištem srednjoškolske dvorane u Velikoj Gorici nokautirao Vaclava Karafiata iz Slovačke, Ivica Bačurin opet je pobijedio u svom gradu. Porazio je Elvira Behlulovića, bivšeg europskog prvaka i trećeg u svijetu u kickboksingu, koji je na borbu došao iz Boksačkog kluba Podstrana kraj Splita.

 „OVO MI JE BIO PRIPREMNI MEČ“

Odmah nakon izlaska iz ringa, Bačurin nam je priznao kako je ciljano vodio lakšu borbu zbog idućeg meča u Rusiji gdje ga očekuje boksač Murat Gassiev.

IMG_0305

–  Namjerno sam ovaj meč pustio lakše zato što mi je on zapravo pripremni za sljedeći koji me očekuje idućeg petka u Rusiji. Riječ je o teškom meču od 10 rundi. Želio sam ovaj meč odraditi do kraja baš radi toga da osjetim sve četiri runde i da prođem to što pripremam za sljedećeg protivnika. Borit ću se za svjetsku titulu WBC youth-a za koju sam spreman  –  rekao je Bačurin.

BEHLULOVIĆ PO MJERI GASSIEVA

Bačurin ističe kako mu je boksač Elvir Behlulović odgovarao „po mjeri“ sljedećeg protivnika, omladinskog svjetskog prvaka Murata Gassieva za kojeg se već dva do tri mjeseca intenzivno priprema.

–  Gassiev je visok 190 centimetara, boksamo u kategoriji do 90 kilograma i 700 grama. Ima 21 godinu, a u boksu je od svoje šeste godine. Rusi koji inače imaju veliku selekciju, u njega puno ulažu. Teško je prognozirati ishod nadolazećeg teškog meča. Ja sam se pripremio i dat ću sve od sebe. Naravno da idem po pobjedu, ali boks je takav sport gdje jedan udarac odlučuje cijeli meč. Znači, ja mogu devet rundi njega tući ili on mene, a onda se u zadnjoj rundi može sve preokrenuti  –  ispričao nam je Ivica Bačurin koji je u svojoj profesionalnoj karijeri imao 18 mečeva. 15 ih je riješio u svoju korist, od čega sedam nokautom. Poražen je bio u samo tri borbe. Izniman talent pokazao je još u mladim boksačkim danima. U amaterskom boksu bio je višestruki prvak Hrvatske.Ivica_Bacurin

–  Ponovno je pred svojom publikom odradio izvrstan profesionalni meč i očekujem da će se i u budućnosti prezentirati velikogoričkoj publici  –  rekao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

DEMONSTRACIJA SVIH BORILAČKIH KLUBOVA

Osim boksačkog meča Bačurina i Behlulovića, u noći borilačkih sportova demonstracijom se predstavilo svih pet velikogoričkih borilačkih klubova: Karate klub Velika Gorica, Karate klub Centar, Taekwondo klub Velika Gorica, Boksački klub Velika Gorica te Judo klub Pinky.

–  Izuzetno sam sretan što su se svi naši borilački sportovi prezentirali na jednom mjestu, u našoj novoj sportskoj dvorani. Predstavili su se naši najtrofejniji klubovi  –  ističe Kolarec.

Noć borilačkih sportova odvijala se u sklopu manifestacije „Prosinac u Gorici“ koja je sinoć započela otvaranjem Božićne bajke u Parku dr. Franje Tuđmana. Građane je uz nastup klizača i hokejaša zabavljao sastav „Ritam ulice“, a mnogi su se i sami okušali u klizanju na ledu. Nedaleko Božićne bajke, na platou Pučkog otvorenog učilišta, otvoren je i Adventski sajam.