Home Izdvojeno Bojite se letenja? Prođite tečaj u goričkoj zračnoj luci i riješite se...

Bojite se letenja? Prođite tečaj u goričkoj zračnoj luci i riješite se fobije

Radi se o prvom i jedinom takvom specijaliziranom tečaju u ovom dijelu Europe

PODIJELITE

Strah od letenja česta je fobija kod mnogih koja im onemogućava normalno funkcioniranje i putovanje na dalje destinacije. Brojke pokazuju da se s time suočava više od 60% žena i 30% muškaraca. Stoga će se u Zračnoj luci Franjo Tuđman održati novi Tečaj oslobađanja straha od letenja.

“Radi se o prvom i jedinom takvom specijaliziranom tečaju u ovom dijelu Europe, koji će se održati u nedjelju, 10. rujna 2023. godine. Tečaj se održava od 2010. godine čime Zračnu luku Franjo Tuđman svrstava uz bok zračnim lukama u najvećim europskim metropolama, poput Londona i Berlina, u kojima se ovakvi tečajevi održavaju već više od 30 godina.”, navode organizatori.

U proteklih osam godina tečaj je pohađalo nekoliko stotina polaznika, a provedene ankete su pokazale da se strah smanjio ili nestao kod čak 96 posto polaznika.

Tečaj je koncipiran kao cjelodnevni set predavanja stručnjaka iz različitih područja: psihologa, pilota, kabinskog osoblja, meteorologa, inženjera aeronautike i kontrolora leta te uključuje popodnevni privatni let s putničkim avionom.

Nakon stručnih predavanja kao završni dio tečaja organiziran je let zrakoplovom u prisustvu cijelog stručnog tima sa putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman do Zračne luke Osijek gdje će polaznici biti dočekani.

Više informacija možete pronaći na stranici Strah od letenja.