Home Izdvojeno Bobanove Ikone u Gorici: ‘Ovo je film o nogometu, ali i nije…’

Bobanove Ikone u Gorici: ‘Ovo je film o nogometu, ali i nije…’

U sklopu tjedna dokumentarnog filma u srijedu u 20.30 sati u Kinu Gorica prikazat će se dokumentarni film "Nogometne ikone - bitka za Macolu", kojem je jedan od glavnih autora Velikogoričanin Vlado Boban

PODIJELITE

Legenda kaže da su u to vrijeme mnoge mlade Kobilićanke bile zaljubljene u stasitog stoper Vatrogasca, mladića zvanog Vlado Boban. No davno je već Alain Delon turopoljskog nogometa objesio kopačke o klin, danas je Boban 33-godišnjak koji radi kao sportski novinar na Novoj TV, koji ima svoju radijsku emisiju na City portalu, ali i jedan od autora dokumentarnog filma “Nogometne ikone – bitka za Macolu”, koji će se u srijedu u 20.30 sati prikazati u Kinu Gorica, u sklopu tjedna dokumentarnog filma.

– Dokumentarni film prati dvije godine stvaralaštva jedne od najpopularnijih Facebook stranica u Hrvatskoj ‘Nogometne ikone’, koja s nula uloženih kuna ima 150.000 pratitelja. To je priča o entuzijazmu nekoliko momaka koji su šaljivim objavama, drugačijim od drugih, postali pravi brend na ovim prostorima – kaže Vlado Boban, kojem su u izradi filma pomagali i Stipe Antonijević te Ivan Dominik Dompa.

– Usporedno s rastom stranice, film prati i rast kvizova koje organizira ekipa Nogometnih ikona. S kvizovima smo počeli prije nešto više od tri godine i ubrzo su porušeni svi rekordi kvizaške scene u Hrvata. Do danas su se kviz proširio i internacionalno – rekao je Boban i nastavio:

– U filmu ćete imati prilike vidjeti kako se odvija cijela ta procedura smišljanja originalnih, ludih objava na ‘fejsu’, kako se smišljaju pitanja za kvizove, koliko je tu zapravo posla… Ipak se igra svakog četvrtka u desetak gradova u Hrvatskoj u isto vrijeme, nekoliko stotina ljudi sudjeluje.

Iako zvuči vrlo “nogometno”, ovaj dokumentarac zapravo bi trebao biti zabava za sve. U njemu, naime, dominira humor.

– Ovo je film o nogometu, ali i o svemu oko nogometa. U njemu se pojavljuju i razne poznate osobe, poput Stipe Miočića, Slavena Bilića, Andreja Kramarića, Roberta Knjaza… Svi su oni dali svoj obol ovome filmu na svoj, šaljiv način, i mislim da imamo što ponuditi u tih 60-ak minuta, koliko film traje. Nogometna romantika, dobar humor… Mislim da će uživati svatko tko voli nogomet, ali i svi ostali, jer na premijerama u Zagrebu i Splitu bilo je i jako puno djevojaka. Nećete uzalud potrošiti sat i nešto vremena – obaćao je Boban, kreativac koji je završio goričku gimnaziju, a odrastao u Chromosovom naselju.

– Premijere u Zagrebu i Splitu bile su prepune, bilo je to za naš, interni krug ljudi, a nakon toga nam se javilo više od deset gradova za željom da prikažu film. Meni je drago što je Velika Gorica jedna od prvih postaja nakon Zagreba i Splita, ipak je ovo moj dom, moj grad. Osigurali smo besplatan ulaz, uz dodatan sadržaj, s laganim kvizom prije samog filma, dijelit ćemo i dresove… Mislim da je cijeli taj program u srijedu navečer, ne znam kako da to drukčije kažem, ispuniti. Vjerujte mi, nećete pogriješiti ako dođete u srijedu navečer u 20.30 sati u Kino Gorica – zaključio je Boban.