Home Kultura Bliži se Perunfest! Pozivaju se svi koji žele biti dio manifestacije

Bliži se Perunfest! Pozivaju se svi koji žele biti dio manifestacije

Do kraja mjeseca možete prijaviti svoj program, pričaonicu, radionicu ili možete pomoći volontiranjem

PODIJELITE

Ove godine nam ponovno stiže Perunfest i to u Kurji Modić Bedeković u Donjoj Lomnici. Datumi ove velike manifestacije su 10. i 11. rujna.

U jesenskom mjesecu ćemo se prisjetiti priča iz hrvatske nematerijalne kulturne baštine o malim nevidljivim stvorenjima poznatim kroz razna imena; nevidenčeki, nevidinčići, slični njima posvečkari i langolijeri iz sjevernijih krajeva, te maciči, malići i tintilini iz primorskih krajeva i hrvatskih otoka.

Priče o nevidinčićima sjećali su se naši stari i pripovijedali su ih generacijama, čak i prije dolaska Slavena u ovo područje. Često bi se ta bića skupljala noću oko kuća ili pak po poljima i šumama, tamo gdje bi boravili ljudi. Opisuje ih se kao nevidljiva stvorenja koja ispuštaju zvukove slične plaču malog djeteta.

Svi oni koji žele svojim programom biti dio ovogodišnje manifestacije ili biti uključeni kao volonteri, mogu se javiti do kraja ovog mjeseca. “Ako imate program, pričaonicu, radionicu, predstavu ili pak želite pomoći volontiranjem molimo da se prijavite na mail s kratkim opisom i kontaktom za daljnji dogovor o suradnji na mbiskupic@muzej-turopolja.hr.”