Home Gospodarstvo Besplatan tehnički pregled vozila

Besplatan tehnički pregled vozila

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Dani tehničke ispravnosti vozila ove se godine održavaju od 23. do 28. studenog. U tom razdoblju tehnički pregled besplatan je za sve vlasnike vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj, osim za vlasnike čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju.

-Prvih 15 tisuća vozača koji budu sudjelovali u akciji, na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima. Znači otporna je na smrzavanje do -25 Celzijevih stupnjeva. – najavili su u Hrvatskom autoklubu. Napominju kako je 15 tisuća poklon pakiranja tekućine raspoređeno po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj.zone-smirenog-prometa-34.jpg

-U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis. – istaknuli su u Hrvatskom autoklubu.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti. Akciju provode Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.