Home Izdvojeno Koalicija rada i solidarnosti protiv pretplate HRT-u

Koalicija rada i solidarnosti protiv pretplate HRT-u

PODIJELITE

Ispred nekadašnjeg Tržnog centra aktivisti Koalicije rada i solidarnosti postavili su štand na kojem prikupljaju potpise za ukidanje RTV pretplate. U akciju su krenuli isprovocirani time što HRT nije pozvao predstavnike njihove koalicije na veliko predizborno sučeljavanje.

– Odlučili smo se za ovu akciju u sklopu naše predizborne aktivnosti iz više razloga, no ono što nas zbilja ohrabruje je velik odaziv naših sugrađana – rekao nam je Zvonko Kunić, drugi na listi koaliciji za VI. izbornoj jedinici.

IMAG0149

 

Gužva na štandu pokazala je da je veliki broj Velikogoričana prepoznao njihovu inicijativu i da ju je spreman podržati.

– To je trebalo davno ukinuti. Meni su naplatili zaostatke unazad deset godina, za koje nisam znao. Kad sam tražio pismeni odgovor koliko sam točno dužan i od kada, motali su me sad lijevo sad desno i na kraju mi ništa nisu objasnili. Samo su mi slali opomene, a ja ni danas ne znam koliko sam do sada uplatio i zašto. Morao sam im platiti 15 tisuća kuna, takoreći skinuli su mi krov s kuće – požalio nam se jedan ogorčeni Goričanin koji je želio ostati anoniman.

IMAG0147

 

Ova akcija otvorila je i novu temu, a to je financiranje političkih stranaka dotacijama iz državnog proračuna.

– Stranaka koja ima deset mandata u parlamentu godišnje iz državnog proračuna dobije 4 milijuna kuna, a što je s dvije vodeće stranke koje imaju znatno veći broj mandata? Ta bi se sredstva mogla puno bolje upotrijebiti ili bar dio tih sredstava, posebice za programe koji bi pomogli pojedincima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji – dodao je Kunić.

Koalicija očekuje dobar izborni rezultat u VI. izbornoj jedinici. Kako kaže Kunić, oni se ne oslanjaju na ankete pri svojim postizbornim projekcijama, već na ‘puls’ građana kojeg su osjetili na terenu.