Home Sport BERBA MEDALJA 13 medalja u dva tjedna za gorički Karate klub

BERBA MEDALJA 13 medalja u dva tjedna za gorički Karate klub

Tri zlata, četiri srebra i šest bronci na dva velika i jaka karate turnira u Hrvatskoj. Bravo!

PODIJELITE

Protekla dva vikenda održana su dva velika i jaka karate turnira u Hrvatskoj.
U subotu 12. ožujka, održan je karate turnir u Opatiji koji je okupio veliki broj natjecatelja iz Mađarske, Slovenije, Italije i Hrvatske. Ukupno je nastupilo 668 natjecatelja iz 65 klubova.

Natjecatelji karate kluba Velika Gorica su nastupili u velikom broju, ukupno 16 natjecatelja u 19 kategorija. Iako smo nastupili samo sa mlađim uzrastima uspjeli smo u ukupnom poretku medalja u borbama osvojiti visoko 6. mjesto među 58 klubova koji su bili u konkurenciji. Osvojeno je ukupno 10 medalja, od čega tri zlata, dva srebra i pet bronci.

Berba medalja goričkog Karate kluba

Zlato su osvojile:
-Matea Kordić- 12-13god, -49kg
-Nikola Huzjak- 12-13god, -64kg
-Matej Čarakovac- 12-13god, -59kg

Srebro su osvojile:
-Ema Jukić- 12-13god, -44kg
-Matea Kordić- kadetkinje -47kg

Broncu su osvojile:
-Petar Krešimir Krmpotić- 12-13god, -49kg
-Andro Vuković- 12-13god, -59kg
-Mara Gusić- 12-13god, -44kg
-Nikola Huzjak- kadeti -63kg
-Noel Jeromić- kadeti -63kg

Nadalje, proteklog vikenda održan je u Samoboru GRAND PRIX CROATIA koji je uz CROATIA OPEN najjači karate turnir u Hrvatskoj, a i u ovom dijelu Europe. Nastupilo je oko 1700 natjecatelja iz 27 država, te je za mnoge države ovaj turnir bio izborni za Europsko prvenstvo za kadete, juniore i U21 koje će se održati u Pragu 17.-19.06.2022. U tri dana koliko je trajao turnir, zabilježili su tri medalje zadnjeg dana natjecanja u uzrastima ml. kadetkinja, ml. kadeta i učenica.

  • srebro su osvojili: Vito Hulina (-44kg) i Vita Kučan (-49kg)
  • bronca: Mia Čunčić u učenicama -39kg

Najviše bi istaknuli Vitu Hulinu koji je u konkurenciji 40 natjecatelja prilično lagano došao do finala gdje u zadnjim sekundama borbe nažalost gubi od predstavnika Mađarske. Prva dva dana nastupili su naši kadeti, juniori i ml. seniori no nažalost nitko od njih 11 nije zabilježio zapaženiji rezultat. Najbliže medalji bio je Luka Tačković koji nakon 4 borbe u kadetima -63kg gubi u repasažu za medalju. Većina naših boraca je još aktivna za mjesto u užem spisku reprezentacije, a prvenstvo Hrvatske u travnju će odrediti putnike na Europsko prvenstvo. Zadnjeg dana trebali smo nastupiti sa 10 natjecatelja, no zbog bolesti nastupilo je njih  6. Neki naši aktualni prvaci Hrvatske nažalost nisu mogli nastupiti zbog bolesti, no biti će još puno prilika do kraja sezone – kazali su iz Karate kluba Velika Gorica.