Home Vijesti Ako prijavljujete oštećenja na zgradi ili kući, ovo će vam biti važne...

Ako prijavljujete oštećenja na zgradi ili kući, ovo će vam biti važne informacije

Iz Grada objašnjavaju da vlasnici oštećenih zgrada u potresu mogu podnijeti zahtjeve nadležnom Ministarstvu

PODIJELITE
Foto: Unsplash

Odluke o obnavljanju zgrada, obiteljskih kuća i one vezane uz stambeno zbrinjavanje osoba pogođenih potresom donosi Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Odlučeno je ovo sukladno odredbama Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području naše županije i Programa mjera obnove zgrada oštećenih potresom.

Kako navode iz grada, to znači da je potrebno da vlasnici oštećenih zgrada podnesu svoje zahtjeve nadležnom Ministarstvu na propisanim obrascima.

Potrebno je istaknuti kako je postupak prijave šteta na PN obrascima u Gradu Velika Gorica, žurno, odmah nakon potresa započeo sukladno odredbama Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda. No, budući nadležan zakon za postupak obnove navodi kako se odredbe Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda kojima se uređuje davanje novčane pomoći ne primjenjuju u odnosu na vlasnike odnosno suvlasnike zgrada koje se obnavljaju ili se uklanjanju na temelju navedenog Zakona, upozoravamo vas na potrebu podnošenja zahtjeva na gore propisani način.“, navode iz Grada.

Zahtjevi se mogu podnositi kroz cijelu godinu, pa i u narednim godinama, ovisno o tome koji se zahtjev podnosi. Više informacija, kao i sve potrebne obrasce možete pronaći na službenim stranicama grada OVDJE, na brojevima 6269-900 ( soba 313 ) te broju mobitela 099/582 – 6041.