Home Gospodarstvo Aglomeracija VG: potpisan Ugovor o partnerstvu, u siječnju objava javnih natječaja

Aglomeracija VG: potpisan Ugovor o partnerstvu, u siječnju objava javnih natječaja

Projekt Aglomeracija Velika Gorica približio se konačnoj realizaciji, a radovi počinju na proljeće.

PODIJELITE

Danas je u Gradskoj upravi potpisan Ugovor o partnerstvu na projektu “Aglomeracija Velika Gorica”. Ugovor su popisali gradonačelnik Dražen Barišić u ime Grada Velika Gorica i direktor VG Vodoopskrbe Nikica Visković.

– To je najveći komunalni projekt u gradu Velikoj Gorici koji iznosi 500 milijuna kuna što je doista velika vrijednost, ne samo za objekte koji će se izgraditi nego moramo biti svjesni da su to projekti koji grade našu Hrvatsku i dižu BDP u Hrvatskoj. Dugo godina radimo na tome, od 2009. godine. Stvarno je previše vremena prošlo da mi nismo zakopali lopatu. Sada smo došli do samoga finala i svakim danom imamo sve više konkretnih poteza i radnji, kao što je i ovaj ugovor. Za koji dan potpisat ćemo ugovor s ministrom i svjedočit ćemo u siječnju objavi natječaja za izvođenje. Po završetku javnih natječaja i odabiru izvođača, na proljeće kada se steknu vremenski uvjeti započeti s gradnjom – rekao je Dražen Barišić.Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar, resorni pročelnik Dubravko Katulić i Mario Polić, savjetnik iz VG Vodoopskrbe. – Mi smo u završnoj fazi, ovo je zaista finale i sada nas čeka posao. Možemo najaviti da će biti još projekata, ali ovo nam je sada prioritet. Hvala na razumijevanju i suradnji. Posao je veliki, iskustva baš nemamo i prvi put smo u ovakvom projektu. Zadovoljni smo što smo u završnoj fazi – poručio je direktor VG Vodoopskrbe Nikica Visković.Kada se projekt završi 18 i pol tisuća građana moći će koristiti kanalizaciju. Izgradit će se pročistač otpadnih voda trećeg stupnja, 145 kilometara nove kanalizacijske mreže, 150 kilometara novih cesta te pet i pol tisuća besplatnih priključaka za kućanstva 25 naselja.

Projekt je vrijedan 500 milijuna kuna, od čega su 70 posto sredstva Europske unije, a 30 posto vlastita sredstva VG Vodoopskrbe, Hrvatskih voda i proračuna. Radovi će početi na proljeće.