Home Izdvojeno 19. SKAZŽ pokazao mnoge kazališne talente

19. SKAZŽ pokazao mnoge kazališne talente

PODIJELITE

Smotra kazališni amatera zagrebačke županije počela je u petak predstavom mlađe grupe Amaterskog kazališta Pučkog otvorenog učilišta Samobor. SKAZŽ se održavao u Pučkom otvorenom učilištu te tradicionalno u Društvenom domu Buševec. Sveukupno je prikazano 11 predstava.

– Mislim da su prikazane predstave zadovoljile ukuse svih ljubitelja dramskih umjetnosti, svatko je mogao pronaći nešto za sebe. Od onih najmlađih na baletnoj predstavi u Velikoj Gorici do naših tinejdžera te ozbiljnih predstava i komedija. Raduje nas što naši amateri iz svih krajeva županije njeguju svoj govor i druge oblike dramskog amaterizma. Slobodno mogu reći da nekada amateri to znaju odraditi bolje od profesionalaca. – rekao nam je predsjednik Ogranka seljačke sloge Buševec, Nenad Rožić.

skazž buševec predstava mz kvg (3)

Odaziv na sve predstave bio je očekivan, ni jedna predstava nije prošla bez publike. Domaćini, Pučko kazalište Ogranka Seljačke Sloge Buševec, su također prikazali svoju predstavu pod nazivom ‘Moderno doba’ koja je bila najposjećenija. Na kazališnim daskama prikazana je i monodrama ‘Mala poduzetnica u velikoj blokadi’ u izvedbi Ane Katulić.

– Ove smo godine imali dvije predpremijere, jedna je vlastita produkcija Romane Rožić i Ane Katulić, a ‘Moderno doba’ je u režiji Ivana Rožića. Tokom idućeg mjeseca će biti prava premijera za sve koji nisu uspjeli vidjeti predstavu. – dodao je Rožić.

Na SKAZŽ-u uvijek ima za svakoga ponešto. Kazališni amateri pokazali su svoje talente publici koja ih je odlično prihvatila. Kako navodi Rožić, sve što je bilo pokazano je bilo kvalitetno i dobro ali je najviše bitno da sve odigrane predstave traju i nakon ove smotre kazališnih amatera. Pobjednici Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije su Zelinsko amatersko kazalište Zamka sa predstavom ‘Audicija‘ i Baletni studio Jastrebarsko sa svojim ‘Čarobnim dječjim kutkom‘. Oni će svoju županiju idućeg mjeseca predstavljati na državnoj smotri.