Home Kultura 270. MATIČIN ČETVRTAK Predstavljanje knjige poezije „Mlinarica“

270. MATIČIN ČETVRTAK Predstavljanje knjige poezije „Mlinarica“

Knjigu će predstaviti autorica Zdenka Mlinar s početkom u 19.30 sati u Područnoj knjižnici Galženica

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Ogranak Matice hrvatske Velika Gorica u četvrtak, 9. lipnja s početkom u 19,30 sati u Područnoj knjižnici Galženica ugošćuje Zdenku Mlinar, koja će publici predstaviti knjigu poezije „Mlinarica“ uz muzičku pratnju Siniše Beloševića.

Zdenka Mlinar piše poeziju, prozu, minijature (aforizme, haiku…). Objavila je sedam samostalnih zbirki pjesama i članica je više književnih društava i udruga. Piše hrvatskim standardom, a izazov joj je i pisanje na hrvatskim dijalektima. Radovi su joj objavljeni u mnogim domaćim i međunarodnim zbornicima, časopisima i antologijama, dok su joj haiku radovi zastupljeni u dvojezičnoj Antologiji hrvatske haiku poezije „Nepokošeno nebo 2, 2008–2018“. Registrirana je članica The Haiku Foundation, svjetskog registra haiku autora na engleskom jeziku, a 2019., 2020. i 2021. izabrana je u europskih top 100 najkreativnijih haiku autora. Pjesme su joj prevedene na engleski, talijanski, rumunjski, španjolski, japanski i romski jezik, a desetak ih je i uglazbljeno. Za svoj rad dobila je niz pohvala, zahvalnica, priznanja, certifikata, diploma, medalja, pehara…

„Mlinarica“ je Zdenkina sedma poetska zbirka, objavljena u nakladi velikogoričke Udruge umjetnika „Spark“, a posebnost joj je ta da su sve pjesme pisane u akrostihu, jako zahtjevnoj i neuobičajenoj formi. Recenziju je napisala nagrađivana velikogorička književnica Darije Žilić, dok su vrsne tematske ilustracije djelo slikarice Azre Arapović.