Home Najave ŽENIJALNI DAN Povodom Međunarodnog dana žena tri filmska naslova u goričkom kinu

ŽENIJALNI DAN Povodom Međunarodnog dana žena tri filmska naslova u goričkom kinu

Svim ženama na kino projekcije je ulaz besplatan, a muškarci mogu kupiti ulaznice po redovnoj cijeni

PODIJELITE

U Kinu Gorica na Međunarodni dan žena, u utorak, 8. 3., ne propustite još jedan ženijalni dan. Filmovi koje možete pogledati u velikogoričkom kinu na različite načine i kroz različite žanrove tematiziraju borbu za jednakost i ravnopravnost.

Ova manifestacija provodi se u kinima diljem Hrvatske u suradnji s Kino Mrežom. U nastavku donosimo više o filmskim naslovima koje će ljepše polovice imati prilike pogledati, te izdvojiti vrijeme za sebe.

Calamity

animirani obiteljski, 85′, u 17.00 sati

Prekrasna animirana verzija filma o Calamity Jane, poznatoj heroini Divljeg zapada.
1863., Sjedinjene Američke Države. U konvoju koji je krenuo na zapad s nadom u bolji život, ozlijeđen je otac Marthe Jane. Ona je ta koja mora voziti obiteljska kola i čuvati konje. Učenje je teško, a ipak se Martha Jane nikada nije osjećala tako slobodno. A kako je praktičnije za jahanje, ne ustručava se nositi hlače. Ovo je prevelika smjelost za Abrahama, vođu konvoja. Optužena za krađu, Martha je prisiljena pobjeći. Odjevena kao dječak, u potrazi za dokazom svoje nevinosti, otkriva svijet u izgradnji u kojemu će se potvrditi njezina jedinstvena osobnost.

Mala mama

obiteljski, drama, fantazija, 72′ u 19.00 sati

Osmogodišnja Nelly nakon gubitka voljene bake odlazi s roditeljima u majčin dom iz djetinjstva. Dok roditelji uređuju kuću, Nelly istražuje okolnu šumu u kojoj je njezina mama Marion gradila kućicu od drveća o kojoj je često pričala. Kada jednoga dana njezina majka naglo ode, Nelly u šumi upozna djevojčicu svojih godina – imena Marion…

Kuća male zvijezde

dokumentarni film, 75′ u 20.30 sati

Nalazimo se na startu triatlona half Ironmana 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom i 21 kilometar trčanja. Tu je i Nudži, lektorica iz Sarajeva, ustrajna u svojoj odluci da promijeni svoj život i postane prva žena u Europi koja je završila ovu zahtjevnu utrku pod hidžabom. Iza je rat koji je ostavio trag na svima, pa i na Nudži. Izgubila je oca, djetinjstvo i dom. Nudži se zagrijava, odlučna i optimistična. Svjedočit ćemo osnažujućem putovanju koje će promijeniti tijek Nudžina života, prepreke kojima je neprijatelji zasipaju, ali i dobri ljudi koje je privukao Nudžin optimizam i pomoć koju nesebično pruža drugima. Nudži je odlučna, utrka tek što nije počela. Milijun stvari prolazi joj kroz glavu i nisu baš sve lijepe. Ali, kao i uvijek, odlučuje nabaciti osmijeh. Jeste li i vi spremni učiniti isto?

Svim ženama na kino projekcije je ulaz besplatan, a muškarci mogu kupiti ulaznice po redovnoj cijeni. Ulaznice se već mogu preuzeti, i to isključivo na blagajni Učilišta.