Home Gospodarstvo Završila ogrjevna sezona, počinju radovi na toplovodnoj mreži

Završila ogrjevna sezona, počinju radovi na toplovodnoj mreži

PODIJELITE

Danas završava ogrjevna sezona za približno 125 tisuća kupaca HEP Toplinarstva u Velikoj Gorici, Zagrebu, Osijeku, Sisku, Samoboru i Zaprešiću. 

Podešavanje automatske regulacije u svim toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti ogrjevna sezona 2016./2017, trajat će oko tri dana, a nakon toga HEP Toplinarstvo započinje s radovima na toplinskim sustavima. U razdoblju izvan ogrjevne sezone u Velikoj Gorici provest će se revitalizacija 1,3 kilometra postojeće toplovodne trase i izgradnja 300 metara nove trase.  

U Ulici kralja Stjepana Tomaševića zamijenit će se postojeće toplovodne mreže duljine 510 metara. U Zagrebačkoj ulici zamijenit će se postojeće toplovodne mreže duljine 300 m i spojit će se kotlovnice u Zagrebačkoj ulici 12 na centralni toplinski sustav (CTS) Velike Gorice. Duljina novog priključka na CTS je 300 metara. U Cvjetnom naselju zamijenit će se postojeće toplovodne mreže duljine 500 metara. – Uslijed radova mogući su kratki prekidi opskrbe toplom vodom, a o točnim terminima prekida HEP Toplinarstvo će pravovremeno obavijestiti krajnje kupce. Savjetujemo našim krajnjim kupcima da u razdoblju izvan ogrjevne sezone provjere ispravnost unutarnjih instalacija grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima, te da na istima do početka rujna provedu sve potrebne radove, kako bi spremni dočekali novu sezonu grijanja – izjavio je Zdravko Zajec, direktor HEP Toplinarstva.

Prije izvođenja radova na unutarnjim instalacijama grijanja potrebno je isprazniti pogonsku vodu iz sustava grijanja zgrade, što obavljaju isključivo radnici HEP Toplinarstva na pisani zahtjev predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade. Obavijest o terminu pražnjenja i ponovnog punjenja sustava grijanja biti će istaknuta na ulaznim vratima ili oglasnim pločama zgrada. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije. HEP Toplinarstvo će potom napuniti instalacije pogonskom vodom, pri čemu se preporučuje da ventili na svim radijatorima u zgradi budu otvoreni te da suvlasnici zgrade paralelno s punjenjem sustava organiziraju i odzračivanje unutarnjih instalacija.

Ogrjevna sezona 2017./2018. započet će najranije 15. rujna 2017. u skladu s vremenskom uvjetima.