Home Izdvojeno Zaražen ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, a veći dio županijskog kriznog stožera...

Zaražen ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, a veći dio županijskog kriznog stožera u samoizolaciji?

Radi se o informacijama koje prenosi 24 sata

PODIJELITE

Kako prenosi 24 sata, veći dio kriznog stožera Zagrebačke županije je u samoizolaciji. Tvrde kako je među njima je na koronavirus pozitivan ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, dr. Većeslav Bergman. Neslužbeno saznaju da su u samoizolaciji su završili nakon sastanka koji se održao 19. ožujka. Iz 24 sata navode kako su saznali da se taj sastanak, po savjetima epidemologa, nije trebao održati.

Bergman se trenutno nalazi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu i spada u najrizičniju skupinu pacijenata. Nakon upita novinara, župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić izjavio je kako nije upućen u sva zbivanja.

Najveći problem sada je u području Vinkovaca jer je i njihov ravnatelj Doma zdravlja dr. Božidar Golubović pozitivan na koronavirus, a cijela Zdravstvena stranica Križ je van pogona zbog neodgovornog zaraženog pacijenata koji je dolazio u zdravstvenu stanicu.

Nakon pisanja teksta, Stožer Zagrebačke županije je demantirao objavljene informacije, demanti možete pronaći OVDJE.

U Velikoj Gorici je na ulazu u Dom zdravlja postavljen šator za trijažu, no sudeći po komentarima građana, on i dalje nije u funkciji. Ravnatelj Velikogoričkog doma zdravlja također je u samoizolaciji, no još uvijek nema potvrde radi li se o pozitivnom ili negativnom nalazu.