Home Kultura Zanimljiva književna večer u Mraclinu: Tri akademika, tri putopisa, jedna promocija

Zanimljiva književna večer u Mraclinu: Tri akademika, tri putopisa, jedna promocija

Pavao Pavličić, Goran Tribuson i Ratko Cvetnić su u svojim putopisima podijelili svoja osobna lutanja i iskustva

PODIJELITE

Najnovije Dučecove spelancije donose zanimljivu književnu večer pod nazivom “Tri akademika u šetnji” u prvom ovogodišnjem izdanju. Glavna tema večeri bit će promocija prvog dijela biblioteke “Šetnje”, koju su izdali zagrebački Petrina knjige. Urednik Zoran Maljković okupio je tri iskusna putnika – akademike Pavla Pavličića, Gorana Tribusona i Ratka Cvetnića – koji su svaki u svom putopisu podijelili svoja osobna lutanja i iskustva.

Pavla Pavličića, Vukovarca, najviše je nadahnula tema njegovoga rodnoj grada, dok se Goran Tribuson, Bjelovarac, osvrće na Europe iz svoje mladosti. Ratko Cvetnić, naš sugrađanin, svojim perom istražuje ljepotu Turopolja.

U biciklističkom putopisu »Čez pole i vrvje« Ratko Cvetnić opisao je raznorazne zgode na koje je moguće naići za vrijeme biciklističke ture od Savskog mosta do Pokupskog. Opisujući mjesta na kojima je moguće kvalitetno prezalogajiti ili lako pokisnuti te otkrivajući zašto će vam potencijalno zatrebati suzavac, Cvetnić nije izostavio ni priču o asanaciji i velikom Andriji Štamparu, a dotaknuo se i veze između spomenutog puta te kultnog filma »Breza«.

Ova večer posvećena će biti promociji tri naslova, čiji su autori ukupno osvojili sedam prestižnih nagrada Gjalski. Spelancije će se održati u starom Društvenom domu u Mraclinu (Ul. Braće Radić 79) u subotu, 3. veljače, s početkom u 18 sati.