Home Gospodarstvo Zagrebačka županija i Velika Gorica dobile najveće ocjene za transparentnog proračuna

Zagrebačka županija i Velika Gorica dobile najveće ocjene za transparentnog proračuna

Županija je ujedno i sedmu godinu za redom dobitnica priznanja Instituta za javne financije za transparentnost županijskog proračuna

PODIJELITE

Zagrebačka županija je sedmu godinu za redom dobitnica priznanja Instituta za javne financije za transparentnost županijskog proračuna. Riječ je o rezultatima istraživanja provedenog u razdoblju od studenoga 2021. godine do travnja 2022. godine te kojim je obuhvaćeno svih 20 županija.

Transparentnost se mjerila brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na njihovim službenim mrežnim stranicama, a to su u ovom ciklusu: godišnje izvršenje proračuna za 2020., polugodišnje izvršenje proračuna za 2021., prijedlog proračuna za 2022., izglasani proračun za 2022. i proračunski vodič za građane za 2022. godinu.

“Ovo je druga godina zaredom da je Zagrebačka županija ostvarila maksimalan broj bodova, a posebno treba istaknuti da se ovim istraživanjem vidi kontinuirani rast transparentnosti lokalnih i regionalnih jedinica”, navodi pročelnica Upravnog odjela za financije Zagrebačke županije Marina Čolig.

Grad Velika Gorica također je dobio najveću ocjenu 5 za transparentnost proračuna. Općine Pokupsko i Kravarsko također imaju ocjenu 5, dok je Općina Orle dobila ocjenu 4.