Home Kultura Za blagdanski ugođaj ove nedjelje skoknite na predstavu ‘Božićna priča’

Za blagdanski ugođaj ove nedjelje skoknite na predstavu ‘Božićna priča’

Ova predstava Scene Gorica imat će i prijenos uživo na Facebook stranici učilišta

PODIJELITE

U potrazi za novim zabavnim sadržajem, ne propustite i odličnu predstavu ‘Božićna priča’ namijenjenu za djecu od tri godine naviše. Osim što predstavu uz pridržavanje svih epidemioloških mjera možete pratiti u Dvorani Gorica, osiguran je i prijenos uživo putem Facebooka pa u njoj možete uživati i iz vlastitog doma.

Radi se o predstavi Scene Gorica izrađene po tekstu Maje Katić (po motivima teksta Tee Gjergjizi Agejev). Glume Zrinka Kušević, Igor Baksa i Dušan Gojić. Za scenografiju i lutke zaslužna je Dunja Niemčić.

U ovoj toploj i nježnoj priči susrećemo božićnu jelku koja se zatekla u jednom gradskom parku jer je narasla prevelika za stan. Usamljena, mašta o danu kad će ponovno sresti ljupku djevojčicu Aniku i njezinog psića Bubija, s kojima je provela prošlogodišnji Božić. Jedino društvo joj pravi nestašni vrtni patuljak koji sanja o tome da postane važan i bitan, omiljen i slavan. On silno želi upoznati Djeda Božićnjaka i postati njegov pomoćnik. U zajedničkoj igri i nadmudrivanju, uz pjesmu i smijeh, ova dva simpatična božićna stvorenja shvaćaju da je ljepota Božića u ljubavi i pomaganju, da se sve želje ostvaruju te da ponekad nismo ni svjesni da ono što najviše želimo, već i imamo! Samo je u našim rukama moć da postanemo osobe kakve želimo biti, a blagdansko vrijeme najbolji je trenutak da to i pokušamo ostvariti.

Prekrasne blagdanske slike i poznate melodije, nježne i simpatične lutke te vesela glumačka igra vodit će vas kroz ovu predstavu namijenjenu djeci i njihovim roditeljima, sve do dolaska svima najdražeg djeda – Djeda Božićnjaka.

Cijena ulaznice je 25,00 kuna, a predstava će se prenositi i uživo na Facebook stranici POUVG. Predstava Scene Gorica održat će se ove nedjelje, 20. prosinca, u 17 sati, a trajanje je 35 minuta.