Home Izdvojeno Velika Gorica dobila službeni naslov – Europski grad sporta 2023. godine!

Velika Gorica dobila službeni naslov – Europski grad sporta 2023. godine!

Pripreme za ovu kandidaturu i titulu bile su opsežne, predane su velike količine materijala koje dokazuju koliko je Grad uložio u razvoj sporta u svim ovim godinama

PODIJELITE

Kako su prije nešto više od šest mjeseci pripremali materijale za kandidaturu, točnije izradu brošure kojom su naš grad predstavili Europskoj Komisiji, Velika Gorica natjecala se u kategoriji ‘City’, a prošlih godina su u toj kategoriji naslov osvojili Sisak, Čakovec i Zadar.  Naša Velika Gorica ispunila je tražene uvjete, stoga službeno uručenje naslova očekujemo u prosincu 2022. godine u Bruxellesu.

– Nakon 12 godina posvećenih unaprijeđenju rada naših sportskih kolektiva, sa zadovoljstvom mogu objaviti kako smo dobili pozitivnu odluku Komisije ACES
Europe da Velika Gorica dobiva službeni naslov Europski grad sporta 2023. godine – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.
Pripreme za ovu kandidaturu i titulu bile su opsežne, predane su velike količine materijala koje dokazuju koliko je Grad uložio u razvoj sporta u svim ovim godinama.
– Hvala svima koji su pomogli u pripremanju materijala Darku Blažinčiću, Domagoju Ilečiću, Tomislavu Haraminčiću i Vesni Matijević. A posebna hvala svim našim sportašima koji su uložena sredstva u sportsku infrastrukturu opravdali odličnim rezultatima i okupljanjem velikog broja djece u našim sportskim klubovima – kazao je Kolarec.