Home Izdvojeno Pripremaju se materijali za kandidaturu za Europski grad sporta 2023.

Pripremaju se materijali za kandidaturu za Europski grad sporta 2023.

PODIJELITE
Foto: Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice

Danas je pod predsjedanjem dogradonačelnika Ervina Kolarca održan sastanak s voditeljem projekta Europski grad sporta Berislavom Čižmekom.

Idući zadatak u projektu je priprema materijala za kandidaturu, točnije izrada brošure koju će nadležni predstaviti Europskoj Komisiji. Brošura se očekuje u ožujku ili travnju iduće godine, a materijali bi trebali biti gotovi do veljače.

Velika Gorica natječe se u kategoriji ‘City’, a prošlih godina su u toj kategoriji naslov osvojili Sisak, Čakovec i Zadar. Ispuni li Velika Gorica tražene uvjete uručenje naslova očekuje se u prosincu 2022. godine u Bruxellesu.

Odabran nositelj programa

Za nositelja programa izabran je pročelnik Domagoj Ilečić, a najveći obol izradi traženih materijala dati će Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice i njezina tijela.

U pripremi je i izrada Strategije razvoja športa grada Velike Gorice 2021.-2016., a na njezinom oblikovanju sudjeluju predsjednici svih športskih tijela, Zajednice i saveza Velike Gorice. Voditelj projekta je Darko Blažinčić, dopredsjednik Zajednice.

Na sastanku su sudjelovali i Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i EU fondove, Mateja Kalisar, ravnateljica gradske razvojne agencije VE.GO.RA., Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice, Davor Štuban, glavni tajnik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice i član Izvršnog odbora tog tijela Mario Karapandžić.