Home Izdvojeno Velik uspjeh za Dječji zbor Cvrkutavci: Osvojili zlatnu nagradu izvođenjem autorskih pjesama

Velik uspjeh za Dječji zbor Cvrkutavci: Osvojili zlatnu nagradu izvođenjem autorskih pjesama

Na natjecanju u Požegi su sudjelovali zborovi iz cijele Hrvatske i Slovenije

PODIJELITE
Foto: Dječji zbor Cvrkutavci

Dječji zbor Cvrkutavci iz Velike Gorice ponovno se može pohvaliti svojim aktivnostima, a ovog puta i prvom nagradom. Naime, sudjelovali su IX natjecanju dječjih zborova „ VALLIS AUREA CANTAT“ u Požegi i osvojili II Zlatnu nagradu!

Natjecanje se održalo 16. ožujka u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa i Glazbene škole Požega, a namijenjeno je bilo svim dječjim zborovima bez obzira koju vrstu ili stil glazbe pjevaju – klasičnu, duhovnu, folklornu ili popularnu glazbu.

Sveukupno je sudjelovao 31 dječji zbor, a pristigli su iz Hrvatske i Slovenije te su se natjecali u nekoliko kategorija ovisno o vrsti glazbe i načinu izvođenja. Neke od kategorija bile su klasična, duhovna, folklorna i popularna glazba te jednoglasno, dvoglasno, troglasno ili četveroglasno izvođenje.

Naši vrtićanci u Dječjem zboru Cvrkutavci iz Velike Gorice nastupali su u kategoriji C1, popularna glazba. Predstavili su se s tri autorske pjesme “Mama”, “Ljuta kao paprika” i “Vrijeme” uz korepeticiju Višnje Orešković koja je ujedno i autorica pjesama i voditeljica zbora. Ukupno su osvojili 22,38 bodova koji su im donijeli II Zlatnu nagradu.

Odabir je izvršio stručni ocjenjivački odbor, sastavljen od nekoliko vrsnih glazbenika i zborovođa iz Hrvatske i svijeta na čelu s našim poznatim skladateljem, dirigentom i zborovođom profesorom Brankom Starc.