Home Gospodarstvo U županiji više od 12 tisuća učenika dobiva besplatni obrok

U županiji više od 12 tisuća učenika dobiva besplatni obrok

Pročelnik Zagrebačke županije navodi da se u svim školama županije s kuhinjom poslužuju kuhani obroci svaki dan ili više puta tjedno

PODIJELITE
Foto: ZG Županija

S prvim školskim danom nakon praznika započela je provedba nacionalnog projekta „Unapređenje školske prehrane učenika osnovnih škola” u čitavoj Hrvatskoj.

U Zagrebačkoj županiji se radi o 31 matičnoj i 37 područnih škola, a besplatan obrok sada dobiva 12725 učenika što je za 2699 učenika više nego u prvom polugodištu.

„U svakodnevnoj smo komunikaciji s našim školama i zadovoljni smo s provedbom projekta jer je besplatan obrok osiguran za svu djecu čiji su roditelji to odobrili. Naše pripreme krenule su još krajem prošle godine kada je Zagrebačka županija rebalansom osigurala dodatnih 1,5 milijun kuna kako bi dodatno opremili postojeće kuhinje i dokupili inventar za potrebu pripreme i posluživanja obroka“, pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Ivica Radanović.

Od 37 područnih škola u Zagrebačkoj županiji, njih 24 imaju školsku kuhinju, a u preostale se obroci dovoze iz matičnih škola ili se dostavljaju mliječni ili suhi obroci.

Prema riječima pročelnika Radanovića, u svim školama s kuhinjom poslužuju se kuhani obroci svaki dan ili više puta tjedno, a Zagrebačka županija će u suradnji sa školama nastaviti poboljšavati uvjete za realizaciju ovog hvalevrijednog projekta.