Home Izdvojeno U subotu možete dati doprinos vremenskoj kapsuli koja će se otvarati tek...

U subotu možete dati doprinos vremenskoj kapsuli koja će se otvarati tek za 10 godina

Gorički klub mladih će na VG Festu prikupljati poruke, a one će se zakapati u vremensku kapsulu koja će se otvarati u nekim budućim vremenima

PODIJELITE

Jedan od zanimljivih projekata koji će se moći proučiti na ovogodišnjem VG Festu je i ideja Goričkog kluba mladih – vremenska kapsulu. U subotu, 12. lipnja na prvi dan VG Festa zainteresirani će moći posjetiti ekipu iz Goričkog kluba mladih od 16 do 20 sati kod kojih će moći sudjelovati u Vremenskoj kapsuli “Ostavi svoj trag”.

U njoj će građani imati priliku pohraniti poruke za buduće generacije, sjećanja vezana uz svoj trenutni život te očekivanja i želje za budućnost. Kako nam govore iz Kluba, ova će se kapsula zakopati kod labirinta ispred Gradske knjižnice Velika Gorica, a otvarat će se za 10 godina. “Za 10 godina imati će priliku to pročitati i prisjetiti se svoje prošlosti, a kako se kaže „povijest je učiteljica života“.

Uz to su nam rekli i nekoliko pitanja koja si možete postaviti tokom pisanja pisma:

  • Koji je događaj koji me najviše obilježio u zadnjih godinu dana?
  • Što želim poručiti budućem sebi?
  • Što želim poručiti budućim generacijama?
  • Kako mislim da će svijet izgledati za 10 godina?
  • Kakav mislim da će moj život biti za 10 godina?

Vremenski zapis koji će svjedočiti periodu pandemije i potresa koji nas je prestrašio ali i povezao te pokazao našu spremnost na pomaganje. Vremenske kapsule poput malih fragmenata nekadašnje stvarnosti potvrđuju ili osporavaju neke povijesne činjenice te istovremeno njihovo otkrivanje uzbuđuje i daje priliku da se još bolje shvati pogled u vlastitu prošlost, sadašnjost i budućnost.“, objašnjavaju iz kluba.

Pripremite svoj tekst za subotu i postanite dio velikogoričke povijesti.