Home Izdvojeno Turopoljska udruga skauta “TUR” slavi 25. obljetnicu

Turopoljska udruga skauta “TUR” slavi 25. obljetnicu

U Centru za djecu, mlade i obitelj organizirana je Svečana sjednica - podjela zahvalnica te prezentacija rada Udruge kroz prigodni film i nastup samih članova

PODIJELITE

Turopoljska udruga skauta “TUR” ove godine obilježava 25 godina postojanja udruge. Ova se obljetnica poklapa s još dvije značajne obljetnice za skaute/izviđače u Velikoj Gorici. Prva izviđačka udruga u Velikoj Gorici osnovana je 1957. godine, dakle prije točno 60 godina, a svjetski skautski pokret (WOSM) utemeljen je 1907. godine, prije točno 110 godina.

– Sve tri obljetnice udruga će obilježiti jednom svečanošću – druženjem nekadašnjih velikogoričkih izviđača, predstavnika Grada, udruga i ustanova koje turopoljskim skautima pomažu u radu i s kojima udruga uspješno surađuje, roditelja članova i drugih gostiju, prijatelja udruge s članovima udruge – poručio je Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta.

Ovo druženje nazvano je Svečanom sjednicom Skupštine udruge, a održat će se sutra u 18 sati u dvorištu Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica. Organizirani su podjela zahvalnica te prezentacija rada Udruge kroz prigodni film i nastup samih članova.