Home Crna Kronika Teturao pred policajcima u Mičevcu, odbio alkotest, evo kako je kažnjen na...

Teturao pred policajcima u Mičevcu, odbio alkotest, evo kako je kažnjen na sudu u Gorici

PODIJELITE
Foto: PUZ

Prekršajni odjel Općinskoga suda u Velikoj Gorici presudio je da je 55-godišnji Zagrepčanin, državljanin Republike Hrvatske, rođen u Bosni i Hercegovini počinio prekršaj odbijanja alkotestiranja.

“Nadzorom vozila i vozača kod kbr. 61 [Savske ulice u mjestu Mičevec u smjeru zapada] isti je zaustavljen kojom prilikom je u razgovoru sa istim se osjetio jak zadah na alkohol, te je uočeno teturanje po cesti i nerazgovijetan govor. Iz toga razloga istome je ponuđeno alkotestiranje alkometrom marke ‘Dräger’ radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu, što je isti kategorički odbio, iako je prethodno upozoren da odbijanjem čini prekršaj iz čl. 282. st. 4. i 9. ZSPC-a”, navodi se.

Muškarac je kažnjen ublaženom novčanom kaznom od 400 eura, a kako je dva dana proveo u pritvoru, ima platiti ukupnu novčanu kaznu od 320 eura. Također mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije B u trajanju od tri mjeseca.

“Novčanom kaznom u iznosu od od 1320,00 do 2650,00 eura ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit će se za prekršaj vozač motornog vozila i instruktor vožnje koji odbije podvrgnuti se ispitivanju ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina”, jasan je čl. 282. st. 9. Zakona o sigurnosti u cestovnom prometu.

Sud je u cijelosti oslobodio okrivljenika plaćanja troškova postupka sukladno čl. 139. st. 6. Prekršajnog zakona jer je učenik i još uvijek se školuje.