Home Izdvojeno Teodor poharao velikogoričko područje. Bez struje ostavio više od 4000 kućanstava

Teodor poharao velikogoričko područje. Bez struje ostavio više od 4000 kućanstava

PODIJELITE

Puknuto-drvo-i-vodići-na-zemlji

ČUPAO STABLA

U Lazini je olujni vjetar noćas srušio 30 metara visoko stablo nakon čega su bez struje ostala sva domaćinstva u Novom i Starom Čiču, Ruči, Suši, Jagodnom, Bukevju, Štefankima i Lazini Čičkoj. Većina kućanstava tijekom jutra su dobila struju, osim u Štefankima i Lazini Čičkoj gdje je u tijeku izmjena stupova dalekovoda. Noćas je bez struje ostalo više od 4000 kućanstava.

ZAUSTAVIO PROMET

U Ulici Matice hrvatske na broju 21 olujno nevrijeme srušilo je veliki bor, zbog čega je promet bio zaustavljen na pola sata, doznajemo od prometne policije.

– Promet smo bili prisiljeni privremeno zatvoriti zbog sigurnosnih razloga i preusmjeriti ga Kolarevom ulicom. Ulicom Matice hrvatske promet se nije odvijao 30 minuta koliko je bilo potrebno za uklanjanje bora – kaže Stipo Ćorluka iz velikogoričke policije dodajući i kako je u mjestu Kuče vjetar srušio drvo.

– U Kučama je srušen veliki orah, ali on nije pao na cestu tako da promet nismo trebali zaustavljati – rekao je.

HEP U PROBLEMIMA

Na dalekovodima i niskonaponskoj mreži nastao je veliki broj kvarova te su na nogama noćas bile sve raspoložive snage HEP-a, priča nam rukovoditelj velikogoričkog Pogona Zlatko Majetić.

ZlatkoMajetic

– 30-ak ljudi bilo je raspoređeno na terenu. Najgore je bilo u Lazini gdje su dečki po mraku najprije trebali locirati kvar. Mjesto je jako nepristupačno i na njega je teško dovesti mehanizaciju. Veliki kvar nastao je i kod Pokupskog. U Črnkovcu je drvo srušilo električni stup i žice su pale na zemlju. Uslijed kratkog spoja u Lijevim Štefankima, došlo je do strujnog udara koji je pak izazvao dvostruki kvar te su bez struje ostali i mještani Gornje Opatije – kaže Majetić ističući kako ovako dugotrajni olujni vjetar već godinama nije zabilježen na području Velike Gorice.

DIO TUROPOLJA BEZ TELEFONA

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velika Gorica kažu da su zbog srušenog drveća intervenirali na novom groblju Kušancu te u Bukevskom Strmcu. Ističu kako su najviše posla imali vatrogasci DVD-a Turopolje koji su trebali ukloniti veliki bor nakon što je srušio telefonski stup i prepriječio cestu. Drvo je pokidalo telefonske kabele i dio Turopolja ostao je bez fiksnih telefonskih linija.

DSCN3813-2.jpg

POSLJEDICE TEODORA I UKLANJANJE KVAROVA

1.05 sati – ispad 20 kV dalekovoda na potezu Novo Čiče-Bukevje-Veleševec-Ruča zbog pada drveta na vodiče dalekovoda. Bez napona ostalo 2500 potrošača

3.20 sati – ukopčano cijelo područje osim Lazine Čičke

5.05  sati – ispad 20 kV dalekovoda na dionici od Lučelnice do Lukinić Brda, zbog puknuća drvenog stupa na dalekovodu. Bez napona ostalo oko 350 domaćinstva.

Lukinić Brdo još uvijek bez napona zbog otklanjanja kvara (zamjene oštećenog stupa)

5.50 sati – ispad 20 kV dalekovoda od Šiljakovine do Pokupskog, zbog puknutog stupa u Lijevim Štefankima i poslijedičnog kvara na vodičima dalekovoda kod Gornje Opatije. Bez napona ostalo oko 1500 potrošača

9.00 sati – ukopčan napon do Novog Brda.

9.45 sati –  kvar privremeno saniran i ponovno uspostavljena opskrba električnom energijom za Lazinu Čičku, naknadno je potrebno zamijeniti dva oštećena stupa.

9.30 sati – ukopčano cijelo područje do Pokupskog

[print_gllr id=4186 display=short]