Home Izdvojeno ŠTRAPARIJADA Ranč Pereković ponovo okuplja zaljubljenike u konje iz cijele Hrvatske!

ŠTRAPARIJADA Ranč Pereković ponovo okuplja zaljubljenike u konje iz cijele Hrvatske!

PODIJELITE

Na ranču Pereković u Strmcu Bukevskom za tjedan dana, u nedjelju, 7.5. priprema se još jedna Štraparijada. Natjecanje u vuči trupaca okupit će ljubitelje i zaljubljenike u konje, a prema dosadašnjim prijavama ponovo stiže velik broj natjecatelja, ali i posjetitelja. Stiže i oko 60 konja iz cijele Hrvatske ali i susjedne Slovačke.

„Ni lani se nismo nadali takvom odazivu, a sretni smo da to možemo ponoviti. Gosti iz Slovačke dolaze dva dana ranije da se i konji odmore, ali stižu nam i uzgajivači iz cijele Hrvatske… Prošlogodišnju titulu prvaka pokušat će obraniti Milan Grbić Čupina, ali konkurencija je velika“, govori nam organizator, Vedran Pereković koji se dugo bavi uzgojem konja Hrvatskog Posavca i Hladnokrvnjaka.

„Dosta je tu truda i rada, ali sve se isplati, jednom kad se tim sportom zaraziš- gotovo je“, priča nam Vedran koji na svom ranču trenutno ima 40-ak konja. Među njima i nasljednik legendarnog Gajtana, šampiona.

„Njegov sin ide njegovim stopama, bit će tu nešto, ali treba polako“, kaže Pereković. Dodaje kako, iako su se oko ovog sporta razvile mnoge kontroverze, ove su životinje njegovane i pažene. „Nema udaranja, to su konji koji ne vuku izvan svojih mogućnosti. Čak im i mi možemo pomoći i malo pogurnuti kladu. Ti konji su stalno u pokretu, uvijek polako treniraju i dobro se hrane“, objašnjava.

Pereković poziva i obitelji s djecom da iduću nedjelju provedu na ranču. Bit će prilika da djeca vide konje, jašu na ponijima, ali da upoznaju te plemenite životinje i vide njihovu snagu.

Zagrijavanje za Štraparijadu počinje već u petak, 5.svibnja kad na ranč stiže grupa San iz Virovitice, pa uz jelo i piće počinje priprema za vikend.