Home Izdvojeno Stiglo novo pojačanje HNK Gorica – Junior Martinsson Ngouali

Stiglo novo pojačanje HNK Gorica – Junior Martinsson Ngouali

Ugovor s Hammarbyjem istekao mu je 1. siječnja, u Goricu je došao kao slobodan igrač i potpisao ugovor do ljeta 2022. godine

PODIJELITE

HNK Gorica ima novo pojačanje 29-godišnjeg Juniora Martinssona Ngoualija. Prvi trening odradio je dva dana nakon pobjede nad Šibenikom (1-0). Ovaj vezni igrač stiže iz švedskog Hammarbyja, a puno ime mu je Serge-Junior Bertil Nicolas Martinsson Ngouali.

Ugovor s Hammarbyjem istekao mu je 1. siječnja, u Goricu je došao kao slobodan igrač i potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Osjećaj je jako dobar, lijepo je doći u novi klub kad je riječ o ovako dobrom klubu i ovako dobroj momčadi. Lijep je osjećaj biti i u Hrvatskoj, na početku ove nove avanture”, rekao je Junior nakon prvog fotografiranja s goričkim dresom.

Sviđa mu se Gorica i veseli se budućnosti

Govori i kako zasad ne zna dovoljno o Gorici i da je prvi puta u Hrvatskoj, no o njoj je čuo samo lijepe stvari. “S klubom i momčadi najbolje me mogao upoznati Jiloan Hamad, s kojim sam igrao u Hammarbyju. Naravno da sam ga nazvao čim se pojavila opcija s Goricom i rekao mi je da je ovo skupina jako dobrih ljudi i igrača, da je atmosfera u klubu obiteljska, da se svi drže zajedno… U to sam se i sam uvjerio u ovim prvim danima. Sviđa mi se i grad, tako da se baš veselim svemu što nas čeka zajedno”, ističe Martinsson Ngouali.

Iako je 23. siječnja navršio 29 godina, Gorica mu je prvo inozemno iskustvo u karijeri. Majka mu je Šveđanka, otac je iz Gabona, a on sam rođen i odrastao u Švedskoj. “Počeo sam igrati u Brommapojkarni, klubu koji ima jednu od najvećih akademija u Švedskoj. Igrao sam za prvu momčad sedam sezona, pa s 24 godine otišao u Hammarby. U te četiri sezone klub se ustabilio u vrhu švedskog nogometa, bilo je jako puno uspjeha i dobrih utakmica.”

Igrao je i za reprezentaciju Gabona, uključujući i Afrički kup nacija 2017. godine, a ukupno sam dosad skupio šest nastupa. Posljednju utakmicu odigrao je 11. prosinca, trebat će mu neki vrijeme da ulovi natjecateljski ritam, ali treneru Siniši Oreščaninu sigurno će dobro doći iskustvo 174 cm visokog igrača koji može pokriti pozicije “šestice” i “osmice”.

Nosit će broj 18. “Ovo je jako dobra liga, na visokoj razini, i veselim se šansi da zaigram ovdje. Želja mi je dati sve od sebe svakoga dana i pritom uživati u nogometu. Momčad je dobra, volio bih da nastavimo rasti i da, naravno, zaigramo u Europi.”