Home Izdvojeno Prva izložba mladog goričkoga fotografa

Prva izložba mladog goričkoga fotografa

PODIJELITE
FOTO: Facebook/Robert Klarić

U ponedjeljak 30. svibnja u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta otvara se izložba fotografija Velikogoričanina Roberta Klarića. Ovaj mladi fotograf opčinjen je pejzažima i do sada je sudjelovao na raznim natječajima. Njegova fotografija Plitvičkih jezera ušla je u izbor 15 najboljih, među više od 34 tisuće prijavljenih radova fotografa iz cijelog svijeta, na natječaju National Grographica ‘Best of the World’.

Plitvice-Robert-Klarić-2
FOTO: Robert Klarić

– Jednostavno uzmem foto aparat, sjednem u auto, odem negdje i tražim nešto za slikati. Često odem u prirodu, na planinu ili pak fotografiram u gradu. Neki ljudi uživaju u ribolovu, ja uživam u fotolovu, to me opušta u tome uživam – otkrio nam je Robert tijekom prošlogodišnjeg intervjua.

FOTO: Robert Klarić

Svoje radove do sada je objavljivao uglavnom u časopisima i na web stranicama, a i Kronike Velike Gorice redovito ga prate. Ovo mu je prva samostalna izložba i nadamo se da će biti i uspješna. Kako nam je otkrio, na izložbama se okuplja populacija koja voli i razumije fotografiju, pa pohvale ali i kritike imaju jednu jaču dimenziju.

Izložbu možete pogledati do 12. lipnja.