Home Crna Kronika Provaljeno u kuću u Gorici i u vikendicu u Kravarskom

Provaljeno u kuću u Gorici i u vikendicu u Kravarskom

U oba slučaja nepoznati počinitelj udaljio se u nepoznato ništa ne otuđivši.

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Na širem velikogoričkom području u proteklih nekoliko dana prijavljena su dva pokušaja provale. U Velikoj Gorici u Ulici Tina Ujevića nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 66-godišnjakinje. Provala se dogodila u ponedjeljak, 22. siječnja između 12 i 30 i 19 sati.

– Na mjestu događaja obavljen je očevid te je prikupljenim obavijestima utvrđeno da je kazneno djelo izvršeno tako što je nepoznati počinitelj došao do obiteljske kuće, prišao prozoru te je zavlačenjem prikladnog alata između krila i okvira prozora isti otvorio. Ušao je u unutrašnjost i ispremetao stvari, no ništa nije otuđio nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru – ispričao je Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

U vremenskom razdoblju između 1. prosinca i 22. siječnja provaljeno je u vikendicu u vikend naselju Severski brijeg u Kravarskom koja je u vlasništvu 38-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da se nepoznati počinitelj popeo na balkon kuće gdje je potiskivanjem i zavlačenjem podesnog alata između krila prozora i doprozornika isti obio, ušao u unutrašnjost odakle ništa nije otuđio.

– Izašao je izvan kuće, prišao podrumskim vratima, uklonio je lokot i ušao u podrum. Iz, za sada neutvrđenih razloga, odustao je od krađe te se udaljio ništa ne otuđivši – objasnio je Ljubanović.