Home Crna Kronika Provalio u vikendicu, a policija ga već sutradan pronašla

Provalio u vikendicu, a policija ga već sutradan pronašla

PODIJELITE

U utorak, 3. listopada u vremenu od 6 do 18 sati provaljeno je vikendicu u mjestu Vrbovo Posavsko koja je u vlasništvu 40-godišnjaka.

– Na mjestu događaja obavljen je očevid. Prikupljenim obavijestima utvrđeno je kako je nepoznati počinitelj prišao ulaznim vratima vikendice gdje je prikladnim predmetima razbio staklo na središnjem dijelu ulaznih vrata te je kroz nastali otvor otvorio vrata i ušao u pretprostor vikend kuće. Nakon toga je iščupao zaštitnu metalnu rešetku koja je bila ugrađena ispred vrata. Vrata je obio i ušao u unutrašnjost kuće – ispričao je Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

Kradljivac je izvršio krađu više komada raznog alata te jedne mini kamere, a s otuđenim predmetima otuđio se u nepoznato. Nastala šteta je procijenjena na dvije tisuće kuna.

Idućeg dana, u srijedu djelatnici kriminalističke policije Policijske postaje Velika Gorica proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Velike Gorice. Dokazali su da je mladić počinio kazneno djelo te su kod istog pronađeni i otuđeni predmeti koji će biti vraćeni oštećenom. Protiv počinitelja će biti podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.