Home Izdvojeno Primanje za sportaše: Oni su ponos Velike Gorice!

Primanje za sportaše: Oni su ponos Velike Gorice!

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim je zamjenicima primio danas goričke sportaše Marinu Drašković, Ines Grdenić, Natašu Sobočan, Mariju Martinović i Velimira Šandora te te njihove trenere, predstavnike Zajednice Sportskih udruga. Bila je to prilika za čestitke na sportskim uspjesima i ostvarenim rezultatima na domaćim i međunarodnim natjecanjima te simbolične poklone. Kako je istaknuo gradonačelnik Dražen Barišić, oni su ponos Velike Gorice, kao i svi profesionalni sportaši te rekreativci. – Svi smo mi jedna sportska zajednica i nastojimo stvoriti uvjete kroz svoj odgovorni rad kao lokalna samouprava. Pozivamo sve razine uprave da pomognu i da budemo svi zajedno u tom projektu. Gorica je sportski grad, to dokazuju uspjesi naših sportaša, ali ne moramo osvajati rezultate jer ćemo, baveći se portom makar i rekreativno, ljepše i zdravije živjeti. – rekao je gradonačelnik.

Sportaši su zahvalili Gradu na dosadašnjoj pomoći te istaknuli da prostora za napredak na sportskom planu uvijek ima. – Nužno je da možemo uvijek trenirati, ali kad je zima možemo samo raditi u teretani i ništa drugo. Probali smo prije dvije godine s prostorom kod Radnika, koji smo zagrijavali plinskim topovima, no to su bili nemogući uvjet za rad. Trebamo raditi na tome da se stvore uvjeti za treninge i preko zime, a s većim ulaganjima doći će i bolji rezultati svih nas. – rekao je Velimir Šandor koji je na Paraolimpijadi u Rio de Janeiru 2016. godine osvojio broncu u bacanju diska, a u pripremama je Tokio 2020.

Na ulaganjima u sport te sluhu za potrebe sportskih zajednica zahvalna je i Marina Drašković koja je prije pet godina osnovala Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji“ za što je dobila i nagradu Ponos Hrvatske. – Krenuli smo rekreativno, ali smo vrlo brzo prerasli u jedan veliki i respektabilni klub s više od 35 članova. Drago mi je da je Grad prepoznao našu najveću potrebu, a to je dvorana. Trenutno treniramo u dvorani Judo kluba Pinky, ali smo limitirani terminima. Dvorana je predivna, ali nama ipak treba vlastiti prostor kako bismo se mogli razvijati i kako bi lista čekanja bila sve manja. – ističe Marina.

Grad kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu, a iako je napravljano puno, gradonačelnik najavljuje da je planova još mnogo. – Bazen je naš najveći kapitalni projekt kojim će se svi koristiti, i sportaši i školarci i rekreativci. Ove godine će biti zatvoreni bazeni, iduće otvoreni te veliki olimpijski bazen, a imat će i sve prateće sadržaje. Želimo napraviti i atletsku stazu, dvoranu za judaše, tražimo lokaciju za skijalište i sanjkalište nedaleko Gorice, a kupili smo i klizalište koje planiramo zatvoriti. Sve ovo omogućit će da imamo široku bazu ljudi koji će se baviti sportom. – istaknuo je gradonačelnik Barišić.