Home Izdvojeno Povodom Dana Grada besplatno pogledajte predstavu “OtpisaNE”

Povodom Dana Grada besplatno pogledajte predstavu “OtpisaNE”

Ovo je priča o Hassanu, sirijskom migrantu, inače studentu medicine u Beogradu, koji je stjecajem neočekivanih okolnosti "uletio" u životni prostor tri žene.

PODIJELITE

Povodom Dana Grada Velike Gorice u Dvorani Gorica POUVG-a besplatno možete pogledati popularnu predstavu “OtpisaNE”. Riječ je o koprodukciji Gradskog kazališta – Scena “Gorica” i Umjetničke organizacije Kazalište Moruzgva iz Zagreba. Tekst za “OtpisaNE” napisao je Renato Baretić, a predstavu je režirao Nikola Zavišić. U predstavi glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

– Ovo je priča o Hassanu, sirijskom migrantu, inače studentu medicine u Beogradu, koji je stjecajem neočekivanih okolnosti “uletio” u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njene poduzetne i pune razumijevanja za bližnje, kćerke Hrvojke te dokone i ne baš duhovite zavodnice u pokušaju, susjede Milojke – radnju predstave opisuju organizatori.

Slučajni ulazak Sirijca u živote tih žena za njih predstavlja emotivni zemljotres, tijekom kojeg sve tri dožive značajne promjene u pogledu na svijet. One pokušavaju kroz niz apsurdnih i komičnih situacija, pored neobičnog stranca koji je za njih praktično deus ex machina, sebi pokazati i dokazati da još imaju razloga živjeti i mijenjati sebe i svijet na bolje, da još uvijek nisu OtpisaNE.

– Karte je moguće podići i rezervirati od 1. prosinca. Rezervirane karte moraju se podići najkasnije dan prije predstave – 7. prosinca do 20 sati – poručuju iz POUVG-a.

Predstava se prikazuje u četvrtak, 8. prosinca u 20 sati.