Home Gospodarstvo Povećana sigurnost djece uz novu rasvjetu oko Osnovne škole Velika Mlaka

Povećana sigurnost djece uz novu rasvjetu oko Osnovne škole Velika Mlaka

Postavljeno je 29 novih štedljivih rasvjetnih tijela te devet novih stupova na lokacijama koje prije nisu bile osvijetljene

PODIJELITE

Jedan od velikih problema koji su imali stanovnici Velike Mlake, posebice roditelji, sada je riješen. Na Gradskom vijeću bilo je govora o problematici manjka rasvjete oko Osnovne škole Velika Mlaka, koja je kroz ljeto napokon riješena. Cilj postavljanja rasvjete, investicije vrijedne 200 tisuća kuna, bio je povećanje sigurnosti djece.

“Nastavljamo s ulaganjima u osnovne škole. Kroz ljeto je postavljeno 29 novih štedljivih rasvjetnih tijela, devet novih stupova na lokacijama koje prije nisu bile osvijetljene. Sada smo dobili sigurnije dvorište gdje su bili problemi kod noćnih okupljanja, ali i boravka u školi u zimskim mjesecima kada su se djeca osjećala nesigurno prolazeći kroz područja dvorišta koja nisu bila osvijetljena.”, objašnjava gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je danas obišao novopostavljenu rasvjetu. Dodaje i kako je nova rasvjeta postavljena na inicijativu roditelja, ravnateljice i školskog Odbora, a s ulaganjima će zbog njihovog entuzijazma svakako nastaviti.

Da je povećana sigurnost djece potvrđuje i ravnateljica Osnovne škole Velika Mlaka, Zrinka Šućur. “Najgore s čime smo se suočavali je sigurnost učenika koji ovuda prolaze, ali i za vrijeme školskih odmora. Treba napomenuti da ovuda prolazi i školski autobus, roditelji dolaze po djecu, pa je bilo jako nezgodno jer vidljivosti nije bilo. Ovo je velika stvar za školu.”, zaključuje Šućur.