Home Izdvojeno Pokrenuta nova web stranica o cikloturizmu

Pokrenuta nova web stranica o cikloturizmu

Svi zainteresirani biciklisti, institucije i biciklističke udruge značajne za razvoj i unaprjeđenje cikloturizma u Hrvatskoj, od sada imaju priliku slati konkretne prijedloge i informacije s terena, kao i razmijeniti iskustva u području cikloturizma i na taj način komunicirati s Koordinacijskim tijelom za razvoj cikloturizma Hrvatske.

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

U središtu Velike Gorice, u Zagrebačkoj ulici kod raskrižja s Kurilovečkom te na Trgu kralja Tomislava postavljene su servisne stanice za bicikle koje sadržavaju servisni stup za bicikle s alatom za popravak bicikla te pumpu za gume. Korištenje servisnih stanica besplatno je za sve građane.

Postavljanje ovakvih servisnih stanica dio je Strategije razvoja cikloturizma Hrvatske. U suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, uz podršku Hrvatske turističke zajednice, servisne stanice za bicikle postavljene su u svih devet gradova županije te u općinama Krašić, Pisarovina i Brdovec.

Broj aktivnih biciklista u Europi dosegao je gotovo 60 milijuna, a kako bi taj potencijal bio što više iskorišten, usvojena je Strategija razvoja cikloturizma Hrvatske do 2020. te Akcijski plan za razvoj cikloturizma, u kojem je jedna od zadaća bila izrada web stranice www.cikloturizam.hr. Svi zainteresirani biciklisti, institucije i biciklističke udruge značajne za razvoj i unaprjeđenje cikloturizma u Hrvatskoj, od sada imaju priliku slati konkretne prijedloge i informacije s terena, kao i razmijeniti iskustva u području cikloturizma i na taj način komunicirati s Koordinacijskim tijelom za razvoj cikloturizma Hrvatske.

Inače, Zagrebačka županija je uključena u 123 milijuna kuna vrijedan projekt Greenway, prvi biciklistički autoput u Hrvatskoj uz rijeku Savu ukupne duljine 121,6 kilometara. Sredinom 2017. godine Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavila je i mobilnu biciklističku aplikaciju „ZG bike“ i projekt mreže aplikacija „Vision One“ kojima je dodatno obogaćena turistička, gastronomska i kulturna ponuda Zagrebačke županije.